01:47:59 08.10.2022
Stiri

Statul va oferi subvenții în avans pentru dezvoltarea proiectelor start-up în sectorul agricol pentru 42 de antreprenori debutanți: Mai mult de jumătate sunt afaceri în domeniul APICOL

Actualitate 10.08.2022 16:44 Vizualizări636 Autor: Ziarul National
Statul va oferi subvenții în avans pentru dezvoltarea proiectelor start-up în sectorul agricol pentru 42 de antreprenori debutanți: Mai mult de jumătate sunt afaceri în domeniul APICOL


Un număr de 42 de antreprenori debutanți în lansarea proiectelor start-up în sectorul agricol vor beneficia de subvenții în avans în sumă totală de 25,5 milioane de lei pentru dezvoltarea afacerilor și crearea a peste 100 de locuri noi de muncă.

Astfel, 19 proiecte start-up, finanțate din resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR), vor fi lansate și gestionate de femei-fermier și 23 de afaceri - de tineri fermieri.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, grație mecanismului de plată „subvenții în avans pentru start-up-uri”, 25 de proiecte investiționale urmează a fi realizate în domeniul apicol prin achiziționarea familiilor de albine, precum și a utilajului necesar pentru extragerea și procesarea mierii de albine, dintre care 14 proiecte vor viza înființarea fermelor apicole.

Totodată, alte 12 proiecte vizează înființarea plantațiilor multianuale și doar un proiect start-up țintește edificarea serelor pe o suprafață de 2,29 ha.

Finanțarea proiectelor start-up prin mecanismul „subvenții în avans” are drept scop furnizarea de noi oportunități tinerilor, femeilor fermieri și migranților reveniți, ce au curaj să rămână acasă și să-și folosească potențialul pentru dezvoltarea unei afaceri proprii acasă și să creeze noi locuri de muncă în țară.

Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură a recepționat cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul curent, în perioada 1 iunie - 2 august curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md