13:21:40 29.11.2022
Stiri

Spicherul Igor Grosu: „Germania se numără printre cei mai importanți parteneri externi ai R. Moldova, iar în ultimul an simțim un suport aparte ce ne face mai rezistenți la provocările generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei”

Actualitate 21.09.2022 15:28 Vizualizări640 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu: „Germania se numără printre cei mai importanți parteneri externi ai R. Moldova, iar în ultimul an simțim un suport aparte ce ne face mai rezistenți la provocările generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei”


„Republica Federală Germană se numără printre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova, iar în ultimul an simțim un suport aparte care ne face mai rezistenți la provocările curente generate de impactul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întrevederea cu Ambasadoarea Germaniei Margret Maria Uebber, care și-a început recent misiunea la Chișinău.

Oficialii au discutat despre problemele cu care se confruntă astăzi cetățenii Republicii Moldova, despre situația din regiune, dar și despre criza alimentară și scenariile pe care le are actuala guvernare pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că Igor Grosu a menționat că Republica Moldova are nevoie de cât mai mulți investitori străini care să creeze locuri noi de muncă și să genereze creștere economică, precum și de expertiză în eficiență energetică.

„Prioritatea zero este reforma justiției. Noi vom continua să facem regulă în justiție; să votăm legi bune pentru a îmbunătăți mediul de afaceri; să reformăm sectorul nostru de securitate; să îmbunătățim accesul la educație și multe altele”, a mai afirmat președintele Parlamentului.

Ambasadoarea Margret Maria Uebber a confirmat sprijinul Germaniei pentru schimbările pornite de autoritățile din R. Moldova, menite să îmbunătățească viața oamenilor și să contribuie la realizarea agendei europene a republicii, mai arată comunicatul Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md