03:44:22 29.01.2023
Stiri

Șor, Dodon și Plahotniuc spre victorie ne duc!

Actualitate 30.10.2022 10:16 Vizualizări1814 Autor: Ziarul National
Șor, Dodon și Plahotniuc spre victorie ne duc!


Trustia, elegii politikoase

Până ieri, fugarul oligarh și mogul transfrontalier scăpătat Vlad Plahotniuc a răbdat cu stoicism iovian toate loviturile sorții nemiloase, dar când Trezoreria americană a atentat la ce are el mai sfânt, - activele financiare, Il Coordonatore a spus inafizinaf! „Mă întorc în politică să salvez poporul de cei care vor să-l salveze de mine! Eu sunt manager de crize artificiale, om de afaceri dubioase și nu am să permit ca poporul meu să adere la UE din capul său, ghidat de niște harvardiști și onegiști grantofagi, care consideră că Gazpromul e o simplă țeavă”.

Plahotniuc și-a imaginat cum coboară din avion pe Aeroportul Internațional pe care i l-a concesionat lui Ilan Șor, cum urcă pe un cal alb și ajunge – tropa-trop, tropa-trop păunescian – la porțile orașului Chișinău unde îl așteaptă, cu pâine și sare, IvCeban, membrii Consiliului Municipal și toți chișinăuenii disperați, înghețați și flămânzi, purtând pancarte pe care scrie „Bine ați revenit!”, „Vă așteptăm cu nerăbdare să mai furați și nouă să ne dați!”, „Plahotniuc+Șor+Dodon = Putin!”, „Dacă Plahotniuc vine azi, mâine vom avea gaz!” etcetera și viceversa.

„Plahotniuc - Salvatorul poporului!”, „Șor, Dodon și Plahotniuc spre victorie ne duc! – striga mulțimea entuziasmată și aruncă buchete de crizanteme sub copitele calului. „Dar dacă ei vor arunca sticle cu coctail Molotov, ca ucrainenii?” – se îndoi Plahotniuc de autenticitatea imaginilor generate de fantezia sa însetată de dragoste și admirație populară. - Nu spera Putin că ucrainenii vor arunca flori sub șenilele tancurilor rusești?”.

Se gândi la dezamăgirile naivului Putin, la perfidia ucrainenilor... „Mai bine rămân în Cipru”, conchise Plahotniuc, - voi stimula și voi coordona protestele de la distanță". Șor îi scrisese un mesaj în care i se plângea că procurorii anticorupție i-au confiscat vreo 20 de pungi cu bani și nu are cu ce plăti protestatarii, care refuză să protesteze pe credit, părăsind corturile din fața Procuraturii Generale. „Degradează moldovenii, nu vor să facă nimic fără bani. Nu vor să lupte pentru libertatea noastră pe gratis, merg la protest ca la prășit, fără entuziasm. Iar fără entuziasm nu faci nimic”, se mai plângea Șor.

„De ce să protesteze moldovenii pe credit? Ei devin pragmatici, își pierd inocența mioritică. Să plătească rușii, dacă le place să elibereze alte popoare! - se prefăcu Plahotniuc că nu pricepe aluzia lui Șor. - Trebuie să ne adresăm lui Putin să ne ajute”, - adăugă Il Coordonatore și apăsă pe „Send”.

Acum stau și mă gândesc a câta oară la perfidia ucrainenilor. După ce au dresat hulubașii păcii să transporte și să arunce bombe asupra țintelor militare ruse, distrugând crucișătorul „Moskva”, apoi un întreg aerodrom cu avioane militare în Crimeea și o parte din flota militară de acolo, haholii au inventat o nouă armă biologică: țânțari purtători de boli infecțioase, pe care îi transportă cu dronele, în containere, și îi eliberează deasupra tranșeelor. Soldații și ofițerii înțepați de acești vampiri minusculi își pierd imediat capacitatea de a-și îndeplini misiunea și se predau armatei ucrainene cu hurta, s-a plâns Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea. Și cum credeți că au reacționat naziștii ucraineni? Au râs cu poftă!

Al vostru entomologist, zoofil, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
15.01.2023 10:06 1000 Dumnezeu nu cunoaște geografia?
01.01.2023 10:59 1792 Logica rusească
25.12.2022 10:49 1802 Cultură și subcultură
11.12.2022 10:31 1507 De ce tac feministele ruse?
04.12.2022 10:13 1540 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md