21:48:49 06.12.2022
Stiri

Solicitările pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie vor fi transmise autorităților prin intermediul unei platforme electronice: Conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică”, aprobat de Guvern

Actualitate 05.10.2022 17:09 Vizualizări609 Autor: Ziarul National
Solicitările pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie vor fi transmise autorităților prin intermediul unei platforme electronice: Conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică”, aprobat de Guvern


Cetățenii R. Moldova vulnerabili din punct de vedere energetic vor putea solicita compensații de la stat prin intermediul unei platforme online.

Conceptul Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE), platforma care va permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie, a fost aprobat astăzi de către Guvern.

Astfel, SIVE va asigura evidența centralizată automatizată a solicitanților și a beneficiarilor de compensații, precum și a furnizorilor de energie.

Totodată, SIVE va fi integrat cu alte sisteme informaționale, care vor permite preluarea datelor despre solicitanți și verificarea corectitudinii informațiilor introduse de aceștia.

Guvernul precizează că iInterfața sistemului va fi disponibilă în limbile română și rusă.

Sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică” va fi lansat după aprobarea de către Guvern a Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la energie, precum și a Regulamentului de organizare și funcționare a SIVE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md