15:00:36 23.05.2024
Stiri

Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant, dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților

Actualitate 22.04.2024 08:00 Vizualizări937 Autor: Ziarul National


Șoferii pot reduce cu 25% consumul de carburant, dacă renunță la un singur element din mașină. Sfatul util al experților

Experții în domeniul auto susțin că șoferii pot face economie la benzină și motorină, chiar într-un procent de 25%, dacă renunță la un element din mașină. Ei au avertizat că orice piesă suplimentară adăugată la un vehicul poate diminua „aero eficiența".

Posesorii de mașini pe benzinăși diesel ar putea reduce consumul de combustibil cu 25% doar renunțând la un singur element al mașinii, potrivit specialiștilor în autoturisme de la CarShop.

Aceștia au evidențiat faptul că portbagajele de pe acoperișul mașinilor, folosite adesea pentru transportul bicicletelor sau al altor bagaje, pot afecta serios aerodinamica unui vehicul.

Experții au avertizat că orice accesoriu suplimentar de pe o mașină poate „diminua aero-eficiența” vehiculului și poate crește rezistența la înaintare, ceea ce duce la creșterea consumului de combustibil.

Aceștia au subliniat că utilizarea unui portbagaj de acoperiș ar putea consuma cu până la 25% mai mult combustibil.

Chiar și atunci când nu este utilizat, un portbagaj de acoperiș gol poate duce la o creștere de 15 procente a consumului de combustibil.

„Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare. Portbagajele de pe acoperiș sunt accesorii comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece cercetările sugerează că deplasarea cu un portbagaj de acoperiș consumă cu până la 25 % mai mult combustibil”, au precizat specialiștii.

De asemenea, specialiștii au mai dezvăluit o metodă prin care poate fi redus consumul de carburant.

„Sfat util - deschiderea geamurilor poate provoca, de asemenea, un consum inutil de combustibil”, au spus specialiștii.

Pe lângă faptul că afectează aerodinamica mașinii, greutatea suplimentară a portbagajelor de acoperiș voluminoase contribuie, de asemenea, la greutatea totală a mașinii, astfel crescând consumul de combustibil, potrivit Express.

Profesioniștii de la BookMyGarage, spune că inclusiv obiectele inutile pe care le transportați cu mașina pot crește consumul.

„Dacă aveți o mulțime de obiecte grele așezate în mașină în permanență, atunci s-ar putea să consumați mai mult combustibil decât este necesar. Cu cât mai puține obiecte grele, cu atât mai puțin combustibil. Asigurați-vă că scoateți orice suport pentru biciclete sau cutii de acoperiș care nu sunt folosite - cutiile de acoperiș cresc consumul de combustibil și creează o rezistență semnificativă la vânt", spun experții.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md