20:10:39 23.09.2018
 
Stiri

Șevciuk confirmă că e la Chișinău, dar spune că a fugit de un oligarh din Transnistria

Politică 29.06.2017 10:00 Vizualizări7480 Autor: Ziarul National
Șevciuk confirmă că e la Chișinău, dar spune că a fugit de un oligarh din Transnistria

Fostul lider autoproclamat de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, care a rămas ieri fără imunitate și este cercetat într-un dosar penal pentru delapidarea fondurilor publice, se află pe malul drept al Nistrului.

Presa din Transnistria a scris încă ieri că Șevciuk ar fi venit la Chișinău în noaptea de marți spre miercuri, cu câteva ore înainte ca așa-zișii deputați transnistreni să-i ridice imunitatea, la solicitarea pretinsului procuror al regiunii, Anatol Gurețki.

Acesta le-a spus așa-zișilor parlamentari din Transnistria că Șevciuk a creat, pe timpul când conducea regiunea, un „fond de stabilizare” pe care au fost transferate circa opt milioane de dolari din contul plăților pentru gazele consumate de transnistreni. Andrei Safonov, pretins deputat de la Tiraspol, a anunțat că Șevciuk este cercetat în baza a cinci capete de acuzare, printre care contrabandă și însușirea a 30% din fundurile destinate pentru pensii și salarii.

La rândul său, Șevciuk a scris pe Facebook că este vorba de o „provocare” și că el nu a trecut cu barca râul Nistru, așa cum s-a spus, ci a venit cu un taxi pe malul drept al Nistrului. Fostul așa-zis lider susține că, de fapt, el ar fi scăpat astfel de un oligarh din Transnistria, Victor Gușan, care ar fi comandat asasinarea lui.

Șevciuk promite, tot pe Facebook, să organizeze o conferință de presă în viitorul apropiat.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md