05:58:08 14.06.2024
Stiri

Serghei Lavrov, declarații PROVOCATOARE la adresa R. Moldova. Ministrul lui Putin o face pe avocatul Tiraspolului și promovează SEPARATISMUL în Gagăuzia: „Vom face totul pentru a proteja interesele populației rusofone”

Actualitate 01.09.2022 11:17 Vizualizări1867 Autor: Ziarul National
Serghei Lavrov, declarații PROVOCATOARE la adresa R. Moldova. Ministrul lui Putin o face pe avocatul Tiraspolului și promovează SEPARATISMUL în Gagăuzia: „Vom face totul pentru a proteja interesele populației rusofone”


Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, aduce acuzații actualei guvernări de la Chișinău și ia apărarea separatiștilor de la Tiraspol, dar și celor din Găgăuzia. Șeful diplomației ruse a menționat, în cadrul maratonului educațional „Cunoștințe”, că Moscova va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din R. Moldova

Potrivit lui Lavrov, Chișinăul ar evita un dialog direct cu Tiraspolul, pentru că și-ar dori soluționarea conflictului pe altă cale decât cea diplomatică. „Acum, atât conducerea Transnistriei, cât și noi optăm pentru reluarea dialogului direct. Tiraspolul este pregătit pentru asta, așa că facem apel către Chișinău. Totuși, din câte se pare, judecând după declarațiile publice ale președintelui Sandu și ale echipei sale, ei nu-și doresc un dialog direct, aflându-se sub dictatura SUA și UE, eventual bazându-se pe soluționarea pe cale nediplomatică a problemei”, a menționat Lavrov.

De asemenea, ministrul lui Vladimir Putin a spus că Moscova urmărește cu atenție evoluția evenimentelor, sugerând că este gata să intervină pentru a-și apăra conaționalii din R. Moldova: „Vom face totul ca interesele populației rusofone din R. Moldova să nu aibă de suferit în niciun fel”.

Oficialul rus a mai spus că în R. Moldova locuiesc și găgăuzi, care, de asemenea, pretind un statut special. „Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în R. Moldova mai este și Găgăuzia, care, la fel, pretinde la un statut special. Aceasta are unele elemente ale statutului special. Și eu cred că guvernarea moldovenească va proceda corect, dacă va lăsa jocurile geopolitice impuse de Occident și se va concentra pe interesele oamenilor”, a conchis Lavrov.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md