09:57:14 18.05.2024
Stiri

Șeful spionajului ucrainean avertizează despre ce urmează să se întâmple cu Ucraina peste o lună: Nu va fi Armaghedon

Actualitate 22.04.2024 12:56 Vizualizări921 Autor: Ziarul National
Șeful spionajului ucrainean avertizează despre ce urmează să se întâmple cu Ucraina peste o lună: Nu va fi Armaghedon Profimedia


Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a declarat că Ucraina este aproape de a se confrunta cu o situație „dificilă”, dar „nu catastrofală” pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai.

Pe fondul întârzierii ajutorului SUA și intensificării atacurilor rusești, Kievul a intrat în ceea ce unii au numit cea mai dificilă fază a războiului pe scară largă de la începutul anului 2022.

„Ne așteaptă o situație dificilă în viitorul apropiat. Dar nu va fi catastrofală, să fim clari”, a declarat Budanov pentru BBC în 19 aprilie, înainte de votul din Camera Reprezentanților din SUA care a aprobat ajutorul suplimentar pentru Ucraina, transmite Digi24.ro.

„Nu va fi Armaghedon, așa cum spun mulți... Nu vom vorbi pe larg despre asta acum, dar va fi o perioadă dificilă. Mijlocul lunii mai, începutul lunii iunie”, a continuat Budanov, scrie Kiev Independent.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că e posibil ca Rusia să lanseze o ofensivă majoră fie la sfârșitul lunii mai, fie în iunie. Vorbind despre modul în care forțele ruse s-au schimbat de la începutul războiului la scară largă, Budanov a recunoscut că infanteria Moscovei are acum un echipament mai bun decât înainte.

Pe de altă parte însă, Rusia se confruntă cu vehicule militare și alte echipamente de calitate inferioară, în principal „echipament reparat, restaurat, care a stat mult timp în depozite”.

„În ceea ce privește calitatea personalului: cei care au participat la prima fază a invaziei la scară largă în 2022 au fost adevărații profesioniști, cu experiență de luptă. Aproape niciunul dintre aceia nu mai e acum pe front".

Potrivit lui Budanov, moralul rușilor s-a îmbunătățit după capturarea localității Avdiivka, „dar acesta a fost un sentiment trecător”.

În urma cuceririi Avdiivka, un oraș cheie din prima linie din regiunea Donețk, Rusia a început să-și concentreze eforturile pe Chasiv Yar, un oraș la vest de Bahmut.

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, a declarat pe 13 aprilie că situația de pe frontul de est al Ucrainei s-a „deteriorat semnificativ în ultimele zile".


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md