12:26:14 29.11.2022
Stiri

Secretarul general al Guvernului prezintă DETALII despre condiționalitățile Comisiei Europene în NOUĂ domenii-cheie pe care le implementează autoritățile. „R. Moldova continuă cu fermitate parcursul european”

Actualitate 20.09.2022 18:29 Vizualizări517 Autor: Ziarul National
Secretarul general al Guvernului prezintă DETALII despre condiționalitățile Comisiei Europene în NOUĂ domenii-cheie pe care le implementează autoritățile. „R. Moldova continuă cu fermitate parcursul european”


Reformele propuse, inclusiv cea a administrației publice, ajustarea și actualizarea politicilor publice sunt pe agenda Guvernului ca priorități pentru realizarea pachetului de condiționalități în nouă domenii-cheie de dezvoltare a R. Moldova menționate de Comisia Europeană odată cu acordarea statutului de țară-candidată pentru aderare la UE. Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a reconfirmat astăzi aceste angajamente la întrevederea cu Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic, Jaap Frederik, sosit într-o vizită de lucru în R. Moldova.

„R. Moldova a inițiat deja realizarea condiționalităților, iar un prim pas pe care l-am făcut la Guvern a fost decizia de a completa echipele ministeriale cu funcționari profesioniști responsabili de integrarea europeană și instituirea unei noi funcții de secretar general adjunct pentru afaceri europene în ministerele implicate cel mai mult în acest proces. UE ne-a oferit toată încrederea sa atunci când a acceptat statutul de țară candidată UE, iar R. Moldova va răspunde cu multă responsabilitate condițiilor de aderare expuse de UE”, a declarat Dumitru Udrea.

La rândul său, Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic și-a exprimat sprijinul pentru republica noastră.

„Am urmărit foarte aproape procesul de completare a chestionarelor de către R. Moldova în primăvara acestui an și vreau să-mi exprim admirația față de calitatea documentelor pe care le-ați prezentat într-un timp atât de scurt. Vă doresc în continuare la fel de multă putere și profesionalism în drumul european ce sunt sigur că îl veți parcurge cu succes”, a precizat oficialul olandez.

În perioada 19-22 septembrie, Jaap Frederik, împreună cu o delegație a Ministerului de Externe al Regatului Țărilor de Jos se află într-o vizită la Chișinău pentru a se familiariza și a discuta despre pachetul de condiționalități pe care R. Moldova s-a angajat să le realizeze în calitate de țară candidată UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md