18:04:13 21.02.2024
Stiri

Se întorc cei peste 15 000 de evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman: Corturi instalate la aeroport, iar în aerogară au voie doar pasagerii și angajații instituției

Actualitate 18.09.2023 13:53 Vizualizări1320 Autor: Ziarul National
Se întorc cei peste 15 000 de evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman: Corturi instalate la aeroport, iar în aerogară au voie doar pasagerii și angajații instituției MAI


După ce au marcat zilele trecute Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman, cei peste 15 mii de evrei hasidici se întorc, începând de astăzi, în R. Moldova pentru a putea zbura acasă de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că instituțiile din domeniul securității naționale reiau aplicarea măsurilor speciale pentru gestionarea fluxului sporit de tranzit și dă asigurări că Aeroportul Internațional Chișinău este pregătit să gestioneze numărul mare de aeronave și călători.

Aceeași sursă amintește că în apropierea aeroportului a fost instalat un platou de așteptare destinat evreilor hasidici, dar și corturi pentru verificarea acestor pasageri.„Pentru a evita suprapunerea cu cursele regulate, sunt create fluxuri speciale de procesare a documentelor călătorilor pelerini și suplinite turele de personal pentru optimizarea proceselor. Totodată, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene. Pe drumurile naționale dinspre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale poliției vor asigura fluidizarea traficului întru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic”, arată MAI.

Inițial, autoritățile anunțau un flux de 30 000 de evrei care urmau să tranziteze R. Moldova pentru a ajunge în Ucraina ca să se reculeagă la mormântul rabinului Rabbi Nahman din Braslav. Autoritățile ucrainene i-au sfătuit pe evrei să se abțină de la călătorie, întrucât statul vecin este bombardat zilnic de către Federația Rusă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md