09:43:38 18.05.2024
Stiri

Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație”, lansată în R. Moldova: „Vom discuta despre principalele provocări care există în sistem, dar și despre soluții”

Actualitate 22.04.2024 13:10 Vizualizări708 Autor: Ziarul National
Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație”, lansată în R. Moldova: „Vom discuta despre principalele provocări care există în sistem, dar și despre soluții”


Ministerul Educației și Cercetării a lansat luni, 22 aprilie, Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație”. Potrivit ministrului Dan Perciun, acțiunea, organizată în premieră, își propune să evidențieze importanța educației și să consolideze societatea în jurul dezvoltării acestui domeniu strategic.

„Timp de o săptămână, vom discuta despre principalele provocări care există în sistem, dar și despre soluții, oferind posibilitatea pentru toată lumea să participe la această discuție publică. Începând cu ziua de joi și până duminică, vom avea zilnic evenimente dedicate subiectelor legate de educație”, a anunțat ministrul Perciun, într-o conferință de presă.

Subiectul central al discuțiilor îl va constitui rețeaua celor 35 de școli-model, în care vor fi făcute investiții de până la 2 milioane de euro, pentru a oferi elevilor condiții moderne de studiu.

Ministrul a anunțat, în context, lansarea, pe 25 aprilie, a Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, o inițiativă a Ministerului Educației și Cercetării, sub patronajul Președinției Republicii Moldova, care își propune să mobilizeze întreaga societate, inclusiv mediul de afaceri, pentru a susține creșterea calității educației în țara noastră.

„În cadrul acestui efort am reușit să convingem mai multe companii care vor sprijini mai multe școli-model, pentru a pune umărul la consolidarea acestei rețele. Avem peste 10 companii care ne sunt alături în această campanie”, a menționat Dan Perciun.

Alte teme de discuție în cadrul Săptămânii Educației vor viza pregătirea profesorilor în formare inițială și lansarea conceptului de dezvoltare curriculară până în 2027.

De asemenea, vor fi abordate principalele probleme cu care se confruntă adolescenții și cum părinții pot răspunde acestor provocări, iar o zi va fi dedicată Consiliului Elevilor.

„Săptămâna Educației va culmina cu un eveniment destinat absolvenților clasei a XII-a. Așteptăm 3 000 de tineri din țară la Chișinău, alături de care să celebrăm profesia pedagogică și să-i încurajăm să aleagă să devină profesori”, a conchis Dan Perciun.

Săptămâna Educației în R. Moldova este susținută de Banca Mondială, USAID, UNICEF, UNDP, UNFPA, Uniunea Europeană și Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md