06:57:08 06.12.2023
Stiri

Salvatori din R. Moldova, printre cele 18 echipe de la Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată la Iași

Actualitate 06.09.2023 09:36 Vizualizări601 Autor: Ziarul National
Salvatori din R. Moldova, printre cele 18 echipe de la Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată la Iași IGSU


Opt salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Republica Moldova participă, în perioada 4 - 6 septembrie curent, la cea de a IX-a ediție a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată în Iași, România.

În cadrul competițiilor participă în total 18 echipe de salvatori, care își testează deprinderile practice la două probe de descarcerare cu acordarea primului ajutor calificat victimelor accidentelor de circulație simulate.

Potrivit IGSU, salvatorii vor demonstra, în timpul exercițiilor practice, capacitățile și tehnicile de extragere a persoanelor blocate din autovehicule avariate cu ajutorul echipamentului specializat, precum și manevrele de acordare a primului ajutor sinistraților.

Concursul anual are drept scop schimbul de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere, îmbunătățirea deprinderilor și tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat, dar și pregătirea practica a salvatorilor în domeniul descarcerării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md