13:52:05 12.04.2024
Stiri

„Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste”, campanie lansată de Ziua Națională a Lecturii: Vizitatorii librăriilor „Cărturești”, îndemnați să doneze o carte pentru copiii din R. Moldova care luptă cu sărăcia

Actualitate 22.02.2024 09:56 Vizualizări773 Autor: Ziarul National
„Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste”, campanie lansată de Ziua Națională a Lecturii: Vizitatorii librăriilor „Cărturești”, îndemnați să doneze o carte pentru copiii din R. Moldova care luptă cu sărăcia CCF Moldova


Cărțile reprezintă un lux pentru copiii din familiile social-vulnerabile, iar organizația neguvernamentală „Copil, Comunitate, Familia” (CCF) și rețeaua de librării „Cărturești” își unesc eforturile pentru a le satisface nevoia de lectură.

De Ziua Națională a Lecturii, CCF Moldova a lansat campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!”, iar vizitatorii librăriilor „Cărturești” din Chișinău sunt îndemnați să doneze o carte pentru copii.

„Cărțile colectate vor ajunge în familiile asistate de CCF Moldova, unde, suntem siguri, copiii și părinții se vor bucura mult. Anual, între 500 și 700 de copii din medii defavorizate ajung în supravegherea CCF Moldova. Acești copii provin din familii care luptă cu sărăcia și pentru care accesul la cărți e un lux. (...) În Republica Moldova, conform unor date ale Barometrului Opiniei Publice, doar 7% dintre locuitori citesc cărţi cu regularitate. Cele mai multe biblioteci din sate își înnoiesc rareori fondul de carte. Credem că părinții sunt cei care pot fi încurajați să citească copiilor mai des când au acces la cărți frumoase. Cititul cu voce tare de la vârste fragede ajută copiii să perceapă lectura ca pe o activitate plăcută și-i ajută să perceapă lumea ca pe o diversitate de posibilități”, susține CCF Moldova.

Cum puteți face o donație:

*În trei librării „Cărturești” din Chișinău vor fi amenajate puncte de colectare a cărților, pentru cele donate fiind oferită o reducere de 20%;

*Poți aduce cartea sau cărțile de acasă (nu deteriorate - n.r.) și librăriile le vor colecta în cutii speciale.

Adresele librăriilor implicate în campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!”:

* Shopping Malldova, Strada Arborilor 21, etaj 3;

* Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Strada 31 August 1989 121 A;

* Centrul comercial Port Mall, Strada Mihai Sadoveanu,42/6, etaj 3.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md