14:33:57 03.10.2023
Stiri

Rușii, DERANJAȚI de alegerea făcută de cetățenii R. Moldova la scrutinul parlamentar: „Rezultatele sunt ALARMANTE. Moldova va cunoaște o puternică turnură prooccidentală, iar cel mai prost scenariu este forțarea evenimentelor din Transnistria”

Actualitate 12.07.2021 18:47 Vizualizări6006 Autor: Ziarul National
Rușii, DERANJAȚI de alegerea făcută de cetățenii R. Moldova la scrutinul parlamentar: „Rezultatele sunt ALARMANTE. Moldova va cunoaște o puternică turnură prooccidentală, iar cel mai prost scenariu este forțarea evenimentelor din Transnistria”


Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosacev, consideră că politica externă a Republicii Moldova după alegerile parlamentare anticipate va fi cel mai probabil de natură prooccindentală, transmite TASS.

„Cel mai probabil, R. Moldova va cunoaște o puternică turnură prooccidentală în politica externă, intensitatea căreia va depinde de aranjarea finală a puterilor în Parlament și de coeziunea opoziției de stânga. Sunt și alți factori care ar putea juca un rol semnificativ - businessul, biserica, evenimentele din țările vecine. Cel mai prost scenariu este forțarea evenimentelor din Transnistria, care este considerată a fi un obstacol în calea R. Moldova în structurile euroatlantice”, a scris Kosaceov pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că rezultatele alegerilor sunt mai curând „alarmante”.

„Societatea este în mod evident divizată, iar să impui, în asemenea condiții, voința dură a unei presupuse majorități față de o presupusă minoritate, este puțin probabil că acest lucru va duce la calmarea minților și la apariția unei agende care să consolideze întreaga societate. Rămâne să spunem lucrul tradițional: noi mizăm pe discernământul noilor lideri moldoveni, iar noi suntem pregătiți pentru un dialog pe întreg spectrul agendei relațiilor bilaterale”, a declarat Kosacev.

Acesta a mai subliniat că PAS și-a trasat drept obiectiv principal activizarea procesului de integrare europeană, parteneriatul strategic cu SUA și România, dar și realizarea proiectelor cu Ucraina și Georgia. Acesta a mai menționat că rolul decisiv în alegerile parlamentare anticipate l-a jucat diaspora. Kosacev s-a arătat indignat și de faptul că pentru locuitorii din regiunea transnistreană au fost deschise doar 41 de secții de votare, în timp ce pentru diasporă au fost deschise 150 de secții de votare.

„Pe lângă aceasta, un rol important în procesele politice interne îl joacă politicienii occidentali și diplomații, și nu doar cei români și ai UE, ci și ambasadorul american care în mod regulat apare la televiziune, se întâlnește cu politicienii, funcționarii, judecători ai Curții Constituționale și membrii Comisiei Electorale Centrale”, a punctat Kosaceov.

Sursa: Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md