07:58:17 16.07.2019
 
Stiri

Rusia a permis unor cercetători francezi să cerceteze dinții lui Hitler, aflați la Moscova din 1945. La ce concluzii au ajuns specialiștii?

Știri 25.05.2018 19:02 Vizualizări1201 Autor: Ziarul National
Rusia a permis unor cercetători francezi să cerceteze dinții lui Hitler, aflați la Moscova din 1945. La ce concluzii au ajuns specialiștii? sursa: google.ro

Potrivit cărților de istorie, la data de 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, pe când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis. Trupul său și cel al Evei Braun, partenera sa de viață, au fost descoperite de trupele sovietice într-un buncăr din capitala Germaniei. După 73 de ani de la terminarea războiului și nenumărate controverse privind autenticitatea cadavrului, o echipă de cercetători francezi a reușit să convingă autoritățile ruse să le permită să cerceteze ultimele presupuse rămășițe ale lui Hitler, păstrate de KGB.

Într-o lucrare publicată în Jurnalul European de Medicină Internă, cercetătorii au scris că dinții examinați cu siguranță aparțineau lui Hitler, deoarece aceștia se potrivesc cu înregistrările dentare păstrate de dentistul său personal din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Hitler era cunoscut ca având dinți deosebit de urâți și măcinați de carii. Acest lucru, combinat cu faptul că nu s-au găsit urme de carne animală pe acești dinți (se cunoaște faptul că Hitler era vegetarian), i-a făcut pe cercetătorii francezi sa afirme faptul că acesta a murit în acele zile de aprilie în Berlin.

„Nu există vreo altă interpretare. Dovezile indică faptul că Hitler a murit în 1945. Nu a fugit în Argentina cu un submarin, nu a ajuns într-o bază secretă nazistă din Antarctica și nici nu se află pe partea întunecată a Lunii”, a declarat Philippe Charlier, unul dintre cercetători, pentru AFP.

O sursă majoră de confuzie în legătură cu moartea lui Hitler a fost campania de dezinformare orchestrată de sovietici la sfârșitul războiului. După ce Armata Roșie a aflat de moartea lui Hitler, Stalin a ordonat ca informațiile despre găsirea cadavrelor să fie suprimate pentru a crea controverse despre locul în care ar putea fi Hitler, mergând până acolo încât să se speculeze că l-ar ascunde Forțele Aliate. Această campanie de dezinformare a contribuit la apariția nenumăratelor teorii ale conspirație despre moartea lui Hitler.

Un alt fapt care contribuie la această confuzie este și acela că mulți naziști proeminenți precum Adolf Eichmann și Josef Mengele au fugit efectiv în America de Sud după război. Aceste cazuri au dat credibilitate ideii că și Hitler fugise în America de Sud, determinând oficialitățile CIA să investigheze această posibilitate. Chiar și Dwight D. Eisenhower a spus odată că nu era sigur dacă Hitler murise la Berlin în 1945…

Sursa: cunoastelumea.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md