20:52:00 17.01.2021
 
Stiri

România va ajuta Filarmonica Națională de la Chișinău să-și recupereze partiturile muzicale ce au ars în incendiul care a devastat sediul acesteia

Actualitate 02.10.2020 17:22 Vizualizări876 Autor: Ziarul National
România va ajuta Filarmonica Națională de la Chișinău să-și recupereze partiturile muzicale ce au ars în incendiul care a devastat sediul acesteia


Directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” de la Chișinău, Svetlana Bivol, a luat legătura cu colegii din România, care și-au manifestat deschiderea de a oferi copia partiturilor muzicale pe care le dețin în cadrul bibliotecilor lor, după ce incendiul recent a distrus o parte din arhiva Filarmonicii.

Svetlana Bivol a mai anunțat astăzi, în cadrul unei vizite împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, acolo unde este depozitată pe moment colecția de documente a Bibliotecii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, salvată urmare a incendiului devastator din 24 septembrie, că și Orchestra Națională Simfonică a IPNA Teleradio-Moldova, condusă de Gheorghe Mustea, și Sala cu Orgă vor contribui la restabilirea colecției de documente a instituției.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale, a subliniat că angajații acestei instituții fac lucrări de aerisire și uscare a partiturilor recuperate. „Cu ajutorul tehnologiilor, vom digitaliza colecția de documente existente. Totodată, vom pune la dispoziția artiștilor notele, partiturile, dar și publicațiile muzicale existente în colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova”, a spus Elena Pintilei.

Biblioteca Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a fost fondată în anul 1930, iar colecțiile sale întruneau zeci de mii de materiale orchestrale. O parte a colecției de documente a fost distrusă în timpul incendiului din 24 septembrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md