18:25:29 18.11.2019
 
Stiri

România își îndeplinește încă o promisiune făcută R. Moldova

Social 16.09.2014 16:40 Vizualizări2303 Autor: Stela Mihailovici
România își îndeplinește încă o promisiune făcută R. Moldova mtid.gov.md

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România speră să obțină până la finele anului viitor rezultatele unui studiu de fezabilitate pentru construcția unui pod rutier peste râul Prut, care să facă legătura cu orașul Ungheni. Instituția a anunțat un concurs pentru selectarea companiei care va efectua studiul. Ofertele sunt așteptate până la 29 octombrie curent.

Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate este evaluat la 1,84 milioane de lei, ceea ce constituie peste 34 de milioane de lei moldovenești, notează businessmagazin.ro. În plus, pot fi achiziționate și servicii suplimentare, dar suma totală a contractului nu trebuie să depășească 2,17 milioane de lei (611 000 de euro).

Serviciile vor fi adjudecate prin licitaţie deschisă și va fi selectată oferta care va avea cel mai scăzut preţ. Compania câștigătoare urmează să finalizeze studiul de fezabilitate în cel mult 12 luni de la data atribuirii contractului.

În caietul de sarcini pregătit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România se spune că „proiectul are ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, creşterea siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în zonele în prezent tranzitate, scurtează legăturile rutiere cu Republica Moldova, Ucraina şi Rusia. Pe lângă valenţa internaţională, podul peste Prut la Ungheni va deservi în bune condiţii traficul de pe teritoriul României".

Amintim că în decembrie 2013, Comisia Europeană a acceptat finanțarea construcției unui pod peste Prut care să lege orașele Iași și Ungheni.

În perioada interbelică peste Prut au existat peste 20 de poduri rutiere și de cale ferată care au fost distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2019 09:18 Nicolae Negru Misterul demisiei Maiei Sandu sau po...

15.11.2019 09:13 Nicolae Negru Tătucul Dodon, Maia Sandu și iluziile...

11.11.2019 09:10 Nicolae Negru Iohannis sau Dăncilă? Riscurile turul...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
SONDAJ // Care este soluția cea mai bună pentru R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md