01:26:04 19.09.2025
Stiri

RETETĂ de Crăciun // Polpettone umplut învelit în bacon

Știri 04.01.2018 08:02 Vizualizări2383
RETETĂ de Crăciun // Polpettone umplut învelit în bacon Sursa: gustos.ro

Ingrediente:

1 kg carne vită tocată

2 ouă

80 g pesmet

4 căței usturoi

sare

piper

_____

8 felii cașcaval Ceddar

8 felii șuncă Praga

80 g baby-spanac

200 g piept porc fiert feliat

1 ardei gras roșu

16 ouă prepeliță

80 g baby-morcov

100 ml vin alb

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 de grade C. Primele șase ingrediente le punem într-un bol de plastic și amestecăm bine de tot să se omogenizeze toate. Dacă doriți, puteți adaugă și verdeață tocată mărunt.

Luăm o hârtie de copt, o mototolim și o udam bine, o stoarcem și o întindem pe o suprafața plană.

Dăm o formă dreptunghiulară compoziției de rulada pe care o întindem de mărimea dorită. Eu am făcut două rulade din acest amestec.

Întindem patru felii de cașcaval, peste ele alte patru de șuncă.

Luăm jumătate din spanacul-baby spălat și bine stors și îl așezăm la unul din capete, punem ouăle fierte de prepeliță, morcoveii-baby și fâșii de ardei gras roșu.

Rulăm cu grijă cât mai strâns, cu ajutorul hârtiei de copt. Întindem feliile de piept de porc suprapuse și rulăm rulada în ele.

Procedăm la fel și cu a două rulada.

Punem într-un vas termorezistent uns bine, cam 100 ml vin alb și așezam cele două rulade în vas. Dăm vasul la cuptor pentru 50-60 de minute, până când pieptul de porc s-a rumenit frumos.

După necesitate, lăsăm rulada să se răcească sau o ținem la cald să o putem servi alături de garnitura dorită și o salată verde.

Poftă mare să aveți !

Sursa: gustos.ro

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte