20:10:58 21.07.2024
Stiri

Responsabilii din opt gimnazii unde au fost admise scurgeri ale testelor în timpul desfășurării examenelor, PENALIZAȚI: Amenzi de până la 12 mii de lei și suspendarea din funcții

Actualitate 17.06.2024 17:55 Vizualizări2390 Autor: Ziarul National
Responsabilii din opt gimnazii unde au fost admise scurgeri ale testelor în timpul desfășurării examenelor, PENALIZAȚI: Amenzi de până la 12 mii de lei și suspendarea din funcții
Publică Gimnaziul „Mihail Sadoveanu” din Cupcini, Edineț


Responsabilii din opt gimnazii din R. Moldova, care au admis publicarea în mediul online a pozelor cu testele de examen din cadrul examenelor de absolvire a gimnaziului din sesiunea iunie 2024 și rezolvarea acestora chiar în timpul desfășurării acestora, vor fi penalizați. Aceștia riscă amenzi între 1 500 și 12 000 de lei, precum și privarea de dreptul de a deţine anumite funcţii sau de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 3 luni la un an.

Decizia a fost luată de Comisia Națională de Examene (CNE), care a constatat că persoanele implicate în desfășurarea examenelor de absolvire cele opt gimnazii au comis abateri grave în procesul de organizare și desfășurare a probelor.

Este vorba despre Gimnaziul Cârnățenii Noi din raionul Căușeni; Instituția Publică Gimnaziul „Mihai Eminescu” din Jevreni, raionul Criuleni; Instituția Publică Gimnaziul „Mihail Sadoveanu” din Cupcini, raionul Edineț; Instituția Publică Gimnaziul Hâjdieni din raionul Glodeni, Gimnaziul „Mircea Snegur”, filială a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Trifănești, raionul Florești; Instituția Publică Gimnaziul Prajila din raionul Florești; Instituția Publică Gimnaziul Ștefănești din raionul Florești; dar și Instituția Publică Gimnaziul Putinești, raionul Florești.

Toate materialele au fost transmise către Inspectoratul General de Poliție pentru examinarea și investigarea cazurilor de derogare de la rigorile de desfășurare a examenelor.

CNE a solicitat organelor locale de specialitate în domeniul învățământului Căușeni, Criuleni, Edineț, Glodeni, Florești realizarea, în mod prioritar, a anchetei de serviciu, în cadrul căreia să fie examinate toate circumstanțele încălcărilor constatate.

Menționăm că Regulamentul cu privire la examenele naționale de absolvire a gimnaziului prevede că persoanele implicate în organizarea și desfășurarea examenelor naționale de absolvire a gimnaziului care nu respectă prevederile Regulamentului prin acțiuni precum furnizarea soluţiilor subiectelor, înlocuiri sau falsificări de teste, modificări de note, admiterea copierii sau a altor modalităţi de fraudare a examenelor naționale de absolvire a gimnaziului sau manifestă neglijenţă în exercitarea atribuţiilor prin tolerarea acţiunilor sau intenţiilor de încălcare a prevederilor Regulamentului sunt sancţionate conform Codului Muncii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md