09:54:05 26.03.2023
Stiri

Răspuns oficial de la Chișinău pentru ministrul rus Lavrov: Președinta Maia Sandu are un mandat explicit oferit de cetățenii R. Moldova care își doresc continuarea parcursului european

Actualitate 03.02.2023 12:36 Vizualizări1590 Autor: Ziarul National
Răspuns oficial de la Chișinău pentru ministrul rus Lavrov: Președinta Maia Sandu are un mandat explicit oferit de cetățenii R. Moldova care își doresc continuarea parcursului european


Declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit cărora președinta R. Moldova ar fi fost aleasă „prin metode mai puțin democratice” de către Occidentul care ar pregăti un „scenariu similar” celui din Ucraina, „nu corespund realității”, întrucât preşedinta Maia Sandu are mandatul cetăţenilor de a integra Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„Respingem categoric astfel de insinuări, respingem un astfel de ton în relaţiile interstatale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Este absolut clar ce îşi doreşte populaţia Republicii Moldova. Cetăţenii îşi doresc un stat democratic, prosper, european, în care este eliminată corupţia, o ţară care aderă la Uniunea Europeană. Preşedinta Maia Sandu are acest mandat explicit oferit de cetăţeni. Cetăţenii noştri îşi doresc continuarea parcursului european, îşi doresc traiul într-un sistem democratic, funcţional, necorupt şi îşi doresc menţinerea păcii pe teritoriul republicii noastre. Iar aceste valori - democraţia, pacea - îi unesc pe toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pe cei care nu au votat pentru preşedinta Maia Sandu”, a declatat vicepremierul Nicu Popescu joi-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Șeful diplomației de la Chișinău a remarcat faptul că declaraţiile „neprietenoase” ale lui Serghei Lavrov nu sunt primele de acest fel făcute de oficialii ruşi la adresa Republicii Moldova. Totuși, în pofida propagandei ruse, cetăţenii Republicii Moldova aleg ferm parcursul european, care asigură pace şi prosperitate ţării.

„Este o declaraţie ofensivă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Evoluţia republicii noastre este axată absolut clar pe aderarea la Uniunea Europeană. Vedem ce face Federaţia Rusă pe plan internaţional, condamnăm acest război agresiv, neprovocat împotriva Ucrainei. Toate mesajele de justificare a acestei agresiuni nu au nicio valoare. Noi suntem obişnuiţi cu o serie destul de lungă de declaraţii în politica rusă cu descrierea eronată şi plină de insinuări faţă de republica noastră şi aceste lucruri au început chiar înaintea independenţei. Partea bună este că societatea noastră a ştiut să-şi consolideze democraţia, alegerea pentru vectorul european, chiar şi în aceste condiţii destul de toxice de falsuri şi propagandă venită din Est”, a punctat vicepremierul Nicu Popescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stop PaRasha! 03.02.2023 16:54

Trebuie de pus ”sârmă în bot” lui Lavrov-Molotov ! Ei altceva nu recunosc, nu înțeleg !

Mircea 05.02.2023 11:53

Dle Ministru Popescu, personal cred ca sunt motive suficiente de a expulza ambasadorul pentru declarațiile tot mai belicoase la adresa noastră.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md