05:11:13 24.04.2024
Stiri

DOC // R. Moldova trimite un nou ajutor umanitar în Ucraina în valoare de circa 5 milioane de lei: „Ucraina nu-și apără doar propria suveranitate și independență, ci și libertatea noastră”

Actualitate 21.02.2024 14:23 Vizualizări701 Autor: Ziarul National
DOC // R. Moldova trimite un nou ajutor umanitar în Ucraina în valoare de circa 5 milioane de lei: „Ucraina nu-și apără doar propria suveranitate și independență, ci și libertatea noastră” IGSU


R. Moldova va trimite în Ucraina produse alimentare, sisteme pentru transfuzia sângelui, dezinfectanți pentru mâini, stații electrice și sticlă pentru construcții.

Noul lot de ajutor umanitar, trimis în statul vecin în perioada în care se împlinesc doi ani de la invazia rusă în Ucraina, a fost aprobat astăzi de către Guvernul de la Chișinău.

Potrivit deciziei Cabinetului de miniștri, Agenția Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne va elibera din rezervele de stat și de mobilizare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență bunuri materiale în sumă de 4,907 de milioane de lei.

Totodată, Guvernul a alocat 100 000 de lei pentru cheltuieli de transportare până în Ucraina a bunurilor donate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că, prin această acțiune, R. Moldova își reafirmă solidaritatea cu Ucraina, stat atacat militar acum doi ani de către Federația Rusă, pentru că Ucraina „nu protejează numai propria suveranitate și independență, ci și libertatea noastră”.

„Ajutorul material este pentru cetățenii Ucrainei care au de suferit din cauza acestui război ce aduce distrugere, moarte și afectează statul vecin”, a subliniat Vodă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md