21:12:48 29.05.2023
Stiri

R. Moldova, alături de Ucraina în investigarea crimelor de război comise de regimul lui Putin. Nicu Popescu, către Dmytro Kuleba: „R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime”

Actualitate 27.04.2023 17:40 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
R. Moldova, alături de Ucraina în investigarea crimelor de război comise de regimul lui Putin. Nicu Popescu, către Dmytro Kuleba: „R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime”


R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special, pentru crimele de război comise în Ucraina, a declarat astăzi vicepremierul Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, care a efectuat o vizită de lucru în republica noastră.

„Am avut plăcerea să-l salut la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe omologul meu ucrainean, Dmytro Kuleba. Am reiterat condamnarea agresiunii militare neprovocate și nelegitime a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Am reconfirmat susținerea fermă de către R. Moldova a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în hotarele ei recunoscute pe plan internațional. În cadrul întrevederii am subliniat importanța investigării crimelor de agresiune împotriva Ucrainei și tragerii la răspundere pe cei implicați. R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime comise”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit vicepremierului, din prima zi de război R. Moldova a sărit în ajutorul vecinilor noștri ucraineni, prin sprijinirea refugiaților, asigurarea rutelor de aprovizionare către și dinspre Ucraina și va continua să ofere suport în acest sens, inclusiv prin participarea la realizarea inițiativei Coridoarele de Solidaritate.

„În contextul obținerii de către R. Moldova și Ucraina a statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, ne-am exprimat interesul comun pentru o interacțiune mai strânsă în domeniul procesului de aderare la UE, dar și pe plan bilateral. În acest sens, am salutat eforturile instituțiilor de resort din R. Moldova pentru consolidarea cooperării în domeniul infrastructurii feroviare și în sectorul energetic, inclusiv diversificarea cu ajutorul Ucrainei a surselor de electricitate pentru republica noastră”, a conchis Popescu.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, ministrul ucrainean de Externe a fost primit de către președintele R. Moldova Maia Sandu și de prim-ministrul Dorin Recean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md