05:48:28 20.06.2024
Stiri

R. Moldova, alături de Ucraina în investigarea crimelor de război comise de regimul lui Putin. Nicu Popescu, către Dmytro Kuleba: „R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime”

Actualitate 27.04.2023 17:40 Vizualizări1455 Autor: Ziarul National
R. Moldova, alături de Ucraina în investigarea crimelor de război comise de regimul lui Putin. Nicu Popescu, către Dmytro Kuleba: „R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime”


R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special, pentru crimele de război comise în Ucraina, a declarat astăzi vicepremierul Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, care a efectuat o vizită de lucru în republica noastră.

„Am avut plăcerea să-l salut la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pe omologul meu ucrainean, Dmytro Kuleba. Am reiterat condamnarea agresiunii militare neprovocate și nelegitime a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Am reconfirmat susținerea fermă de către R. Moldova a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, în hotarele ei recunoscute pe plan internațional. În cadrul întrevederii am subliniat importanța investigării crimelor de agresiune împotriva Ucrainei și tragerii la răspundere pe cei implicați. R. Moldova susține crearea unui Tribunal Internațional Special pentru aceste crime comise”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit vicepremierului, din prima zi de război R. Moldova a sărit în ajutorul vecinilor noștri ucraineni, prin sprijinirea refugiaților, asigurarea rutelor de aprovizionare către și dinspre Ucraina și va continua să ofere suport în acest sens, inclusiv prin participarea la realizarea inițiativei Coridoarele de Solidaritate.

„În contextul obținerii de către R. Moldova și Ucraina a statutului de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, ne-am exprimat interesul comun pentru o interacțiune mai strânsă în domeniul procesului de aderare la UE, dar și pe plan bilateral. În acest sens, am salutat eforturile instituțiilor de resort din R. Moldova pentru consolidarea cooperării în domeniul infrastructurii feroviare și în sectorul energetic, inclusiv diversificarea cu ajutorul Ucrainei a surselor de electricitate pentru republica noastră”, a conchis Popescu.

În cadrul vizitei sale la Chișinău, ministrul ucrainean de Externe a fost primit de către președintele R. Moldova Maia Sandu și de prim-ministrul Dorin Recean.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md