PSRM se bagă pe filiera PD. Va semna un acord de colaborare cu partidul controlat de Putin


Partidul Socialiştilor din R. Moldova (PSRM) va semna un acord de colaborare cu Partidul „Rusia Unită”, formațiune care deține puterea de ani buni în Federația Rusă. Detaliile semnării acestui acord au fost puse la punct de liderul Partidul „Rusia Unită”, premierul Dmitri Medvedev, și liderul PSRM, Zianida Grecianîi.
„Faptul că partidul care se află la conducere în Rusia este gata să semneze un acord de cooperare cu PSRM vorbeşte despre importanţa pe care Rusia o acordă relaţiilor cu R. Moldova”, a menţionat Grecianîi în cadrul întrevederii cu Medvedev, conform unui comunicat de presă al socialiștilor.
Zinaida Greceanîi l-a informat pe Dmitri Medvedev că PSRM pledează consecvent pentru un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă.
„Partidul nostru are foarte multe în comun cu formațiunea „Rusia Unită”. Avem o abordare comună a proceselor de integrare în spaţiul post-sovietic. PSRM susţine în mod constant aderarea R. Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică şi dezvoltarea sistematică a acestei organizaţii internaţionale. Noi susţinem iniţiativa preşedintelui Igor Dodon de a obţine statutul de observator al EEA”, a mai adăugat Greceanîi.
De asemenea, părţile au ajuns la o înţelegere prin care mai mult de 100 de reprezentanţi ai PSRM, parlamentari, președinți de raioane, primari ai satelor şi consilieri socialiști vor face schimb de experienţă cu structuri similare ale „Rusiei Unite”, pe parcursul anului curent.
Amintim că până acum doar Partidul Democrat are un acord de colaborare cu Partidul „Rusia Unită”. Acordul a fost semnat în luna septembrie 2010 de fostul lider al PD, Marian Lupu, şi ex-președintele Partidului „Rusia Unită”, Boris Grîzlov.
Acordul între cele două formațiuni prevede colaborarea şi schimbul de informaţii dintre părţile semnatare privind situaţia din R. Moldova şi Federaţia Rusă, experienţa de constituire a partidelor politice, pregătirea şi instruirea cadrelor politice, activitatea editorială, implicarea în activitatea instituţiilor executive şi legislative, politica de tineret, relaţiile internaţionale şi alte domenii care pentru ambele formaţiuni politice prezintă interes.













































































