10:23:59 27.03.2023
Stiri

Protest la Consiliul Superior al Magistraturii

Social 10.02.2014 11:05 Vizualizări3658 Autor: Stela Mihailovici
Protest la Consiliul Superior al Magistraturii youtoube.com


Mai mulți locuitori ai comunei Băcioi intenționează să protesteze, mâine, în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Vitalie Șalari.

Oamenii vor scanda lozinci împotriva judecătoarei Luiza Gafton care urmează a fi înaintată la funcția de președinte al Judecătoriei Botanica. Cetățenii sunt convinși că magistrata a fost părtinitoare în judecarea unei cauze intentate împotriva Primăriei Băcioi de către fostul primar, Ion Bivol. Acesta ar fi devenit ilegal proprietarul principalei fântâni arteziene din localitate, care alimentează cu apă 70 la sută din locuitori.

Familia Bivol a încheiat în 2008 un contract de locaţiune, prin care fântâna a fost dată în arendă întreprinderii „Băcioi Com Service", care se află în gestiunea primăriei. În 2010, autoritățile locale au refuzat să mai plătească arenda, afirmând că fântâna este un bun public. Fostul primar a câștigat în instanța de judecată, iar Primăria Băcioi a fost obligată să restituie fântâna şi să achite familiei Bivol despăgubiri de aproximativ 200 de mii de lei. Decizia a fost luată de judecătoarea Luiza Gafton.

„Cu impertinență au fost motivate unele lucruri. Nu s-a acceptat ieșirea la fața locului. Fostul director al întreprinderii „Băcioi Com Service" a confirmat faptul că toate documentele, privind darea în locațiune, au fost făcute în aceeași zi. Probele nu au fost luate în calcul de Luiza Gafton. Cetățenii din Băcioi vor să facă mâine un protest în fața CSM, în legătură cu faptul că judecătoarea urmează să fie înaintată la funcția de președinte la Judecătoria Botanica”, a precizat Vitalie Șalari la ședința operativă a Primăriei.

Fostul primar din Băcioi, Ion Bivol, mai este învinuit într-un dosar care se află pe rol tot la Judecătoria Botanica. În acest caz este vorba de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md