01:10:31 15.06.2024
Stiri

Protest la Consiliul Superior al Magistraturii

Social 10.02.2014 11:05 Vizualizări3997 Autor: Stela Mihailovici
Protest la Consiliul Superior al Magistraturii youtoube.com


Mai mulți locuitori ai comunei Băcioi intenționează să protesteze, mâine, în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Vitalie Șalari.

Oamenii vor scanda lozinci împotriva judecătoarei Luiza Gafton care urmează a fi înaintată la funcția de președinte al Judecătoriei Botanica. Cetățenii sunt convinși că magistrata a fost părtinitoare în judecarea unei cauze intentate împotriva Primăriei Băcioi de către fostul primar, Ion Bivol. Acesta ar fi devenit ilegal proprietarul principalei fântâni arteziene din localitate, care alimentează cu apă 70 la sută din locuitori.

Familia Bivol a încheiat în 2008 un contract de locaţiune, prin care fântâna a fost dată în arendă întreprinderii „Băcioi Com Service", care se află în gestiunea primăriei. În 2010, autoritățile locale au refuzat să mai plătească arenda, afirmând că fântâna este un bun public. Fostul primar a câștigat în instanța de judecată, iar Primăria Băcioi a fost obligată să restituie fântâna şi să achite familiei Bivol despăgubiri de aproximativ 200 de mii de lei. Decizia a fost luată de judecătoarea Luiza Gafton.

„Cu impertinență au fost motivate unele lucruri. Nu s-a acceptat ieșirea la fața locului. Fostul director al întreprinderii „Băcioi Com Service" a confirmat faptul că toate documentele, privind darea în locațiune, au fost făcute în aceeași zi. Probele nu au fost luate în calcul de Luiza Gafton. Cetățenii din Băcioi vor să facă mâine un protest în fața CSM, în legătură cu faptul că judecătoarea urmează să fie înaintată la funcția de președinte la Judecătoria Botanica”, a precizat Vitalie Șalari la ședința operativă a Primăriei.

Fostul primar din Băcioi, Ion Bivol, mai este învinuit într-un dosar care se află pe rol tot la Judecătoria Botanica. În acest caz este vorba de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md