12:45:45 04.07.2022
Stiri

Prorusul Dodon, care a vrut să împrumute de la Putin 200 de milioane de dolari în condiții SUSPECTE, se RĂSTEȘTE la actuala guvernare: „Unde-s banii? Unde-i MILIARDUL promis de partenerii occidentali?”

Actualitate 05.05.2022 13:59 Vizualizări8126 Autor: Ziarul National
Prorusul Dodon, care a vrut să împrumute de la Putin 200 de milioane de dolari în condiții SUSPECTE, se RĂSTEȘTE la actuala guvernare: „Unde-s banii? Unde-i MILIARDUL promis de partenerii occidentali?”


Socialistul Igor Dodon s-a apucat să contabilizeze banii promiși R. Moldova de către partenerii occidentali. Acesta a socotit că în R. Moldova urmau să ajungă în jur de 1,33 de miliarde de dolari, însă nimeni nu ar ști ce s-a întâmplat cu aceste resurse.

„R. Moldova i s-a promis, doar de la începutul acestui an, asistență financiară, sub formă de grant sau credit, în sumă totală de circa 977 de milioane de euro și circa 324 de milioane de dolari. Asta înseamnă circa 1,33 de miliarde de dolari americani sau circa 24,86 de miliarde de lei. Tot mai mulți cetățeni își întrebarea firească – unde-s banii? Actuala guvernare este lipsită de transparență, ca să aflăm câți bani ajung în țară, de unde și pe ce se cheltuiesc. Dar oamenii, care plătesc impozite și taxe, au tot dreptul să ceară explicații – unde-s banii promiși de peste hotare?”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.

Citește și: „Ne țin de PROȘTI!”: SCENARIU-CAPCANĂ, după aprobarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Cum ar putea fi OBLIGATĂ R. Moldova să-i achite Moscovei peste șapte MILIARDE de dolari

Dodon, cel care în 2020 a vrut să împrumute de la Rusia 200 de miliarde de dolari în condiții suspecte, e revoltat că banii occidentalilor nu au ajuns în R. Moldova.

„Această întrebare este cu atât mai importantă cu cât cetățenii văd că salariile au fost înghețate, pe fundalul unei inflații record de peste 22%. Multe proiecte de infrastructură au fost stopate, astfel că drumurile noi, apeductele, iluminatul stradal etc. sunt puse pe pauză pentru o perioadă nedeterminată. Iar ajutorul promis pentru agricultori se face așteptat și nu ajunge la destinație. Multe afaceri se ruinează, se reduc locurile de muncă, iar cetățenii noștri sunt nevoiți să plece masiv peste hotare, fapt demonstrat și de rândurile mari care sunt la ieșirea din țară de câteva săptămâni.

CITIȚI și VIDEO, DOC // CC a declarat NECONSTITUȚIONAL Acordul de împrumut cu Federația Rusă, dar și legea prin care deputații socialiști și democrați au ratificat documentul

Unde-s banii? Unde-i miliardul promis de partenerii occidentali?”, a întrebat Dodon, după ce a făcut o selecție a celor mai relevante promisiuni financiare făcute R. Moldova de la începutul acestui an.

CITIȚI și VIDEO pe înțelesul TUTUROR despre Acordul de împrumut cu Rusia: „Vom lucra doar să plătim DATORIILE la ruși”; „Moscova creează premise pentru desfășurarea rapidă de forțe militare și paramilitare pentru un eventual front de Vest contra Ucrainei”

De menționat că Rusia a promis anterior că va acorda R. Moldova un împrumut de 500 de milioane de dolari, însă ulterior valoare acestuia s-a redus la 200 de milioane. Totuși, nici acești bani nu au mai ajuns la Chișinău, deoarece în textul acordului au fost incluse niște puncte declarate neconstituționale de Curtea Constituțională a R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 05.05.2022 21:41

R.Moldova a beneficiat de ajutoare financiare generoase de ordinul miliardelor din partea partenerilor americani si europeni. Dar unde sunt kulioacele, finantarea externa, dar si pestele din lacul de la resedinta prezidentiala Condrita, setul de birou, vasul de WC ciordite de tovarasul Kulioc?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md