10:36:49 18.05.2024
Stiri

Proprietarii de grădini și loturi pentru legumicultură NU vor fi scutiți de achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă

Actualitate 12.04.2024 15:38 Vizualizări1218 Autor: Ziarul National
Proprietarii de grădini și loturi pentru legumicultură NU vor fi scutiți de achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă
Poză simbol


Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor mai fi notificați referitor la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă.

Potrivit modificărilor în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală, votate astăzi de Parlament în lectură finală, de scutirea plății vor beneficia proprietarii de cote de teren agricol în Republica Moldova.

Excepție vor face proprietarii grădinilor și loturilor pentru legumicultură, indiferent de faptul dacă au dat sau nu aceste terenuri în arendă sau folosință pe bază de contract, care concomitent fac parte din categoriile de persoane neangajate asigurate de Guvern sau fac dovada aflării peste hotarele Republicii Moldova o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar.

„Cetățenii noștri care nu sunt rezidenți ai statului, adică care stau mai puțin de 183 de zile în țară timp de un, nu sunt obligați să cumpere poliță de asigurare medicală. Și ca să combat falsurile care se răspândesc pe online, amintesc că Parlamentul actual nu a făcut nicio modificare la lege recentă care să oblige toți cetățenii din diaspora să cumpere poliță. O altă noutate a legii este că deținătorii de teren agricol, care sunt veterani, pensionari, persoane cu dizabilități și alte persoane protejate, vor beneficia în continuare de poliță de asigurare fără să plătească în plus”, a precizat deputatul Radu Marian, unul dintre autorii proiectului de lege.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md