09:43:11 04.12.2022
Stiri

Proiectul USAID „Agricultura performantă în Moldova”, la FINAL: 229 de granturi în valoare de 6,35 de milioane de dolari pentru fermieri, instruiri și tehnologii de producere

Actualitate 07.10.2022 16:44 Vizualizări1002 Autor: Ziarul National
Proiectul USAID „Agricultura performantă în Moldova”, la FINAL: 229 de granturi în valoare de 6,35 de milioane de dolari pentru fermieri, instruiri și tehnologii de producere


Agricultorii din R. Moldova au beneficiat în ultimii șase ani de 229 de granturi în valoare de 6,35 de milioane de dolari, bani acordați prin intermediul proiectului USAID „Agricultura performantă în Moldova” (APM), care a ajuns la final.

Proiectul a avut un buget total de 25,86 de milioane de dolari și a fost orientat spre promovarea unui sector agricol modern și susținerea lanțurilor de valori pentru struguri de masă, vinuri, legume, miere de albini, pomușoare, mere și fructe sâmburoase.

Pe lângă granturile alocate, pe durata proiectului au fost facilitate vânzări în valoare de 195 de milioane de dolari, iar peste 10 mii de fermieri au fost instruiți și asistați în tehnologii noi de producere.

Ajutorul american a permis antreprenorilor agricoli să facă față provocărilor generate de războiul din Ucraina, în special celor de identificare a noilor piețe pentru produsele agricole.Pentru a continua să sprijine producătorii autohtoni, USAID a lansat astăzi un nou proiect, numit „Competitivitate și reziliență rurală în Moldova” (PCRR). Acesta va fi implementat timp de cinci ani și va avea scopul de a stimula restabilirea durabilă și complexă a republicii afectată de criza regională și pentru a accelera dezvoltarea economică a localităților rurale în R. Moldova.

Cu un buget de 49,7 milioane de dolari și fondul de granturi de 13 milioane de dolari, PCRR va susține agricultura cu valoare adăugată, care include sectoarele horticol, apicol și agricultura ecologică, industria vinicolă și sectorul turismului.

„Prin astfel de proiecte contribuim la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creștem calitatea produselor cultivate, vânzările pe piața locală și internațională și, nu în ultimul rând, încurajăm parteneriatele durabile în sectorul agricol”, a menționat, în discursul său, prim-ministra Natalia Gavrilița, prezentă la evenimentul de lansare a noului proiect finanțat de USAID.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md