00:27:54 13.08.2022
Stiri

Primărița de Strășeni, Valentina Casian, le arată din deget persoanelor rău intenționate, care ar ponegri Colegiul de Inginerie din localitate: „Ajunge să vă arătați rânzele”

Actualitate 04.07.2022 11:59 Vizualizări6603 Autor: Ziarul National
Primărița de Strășeni, Valentina Casian, le arată din deget persoanelor rău intenționate, care ar ponegri Colegiul de Inginerie din localitate: „Ajunge să vă arătați rânzele” Facebook


Primărița de Strășeni, Valentina Casian, s-a dezlănțuit la adresa unor persoane rău intenționate, care, în opinia ei, ar avea intenția să ponegrească Colegiul de Inginerie din acest municipiu.

Valentin Casian susține că anumite persoane ar manipula opinia publică atunci când afirmă că instituția ar fi finanțată la greu de stat, iar în colegiu și-ar face studiile doar 50 de elevi.

Într-o postare pe Facebook, Casian menționează că cineva și-ar dori închiderea instituției, care este cartea de vizită a localității și reprezintă o oportunitate imensă pentru tineri, „o fereastră de a schimba lucrurile spre performanță, modernizare”.

„Colegiul din Strășeni este primul și unicul Colegiu de Inginerie după sistemul dual german. Practic toți studenții, după absolvire, sunt încadrați în câmpul muncii. În această instituție, investitorii, în mare parte cei din Strășeni, își pregătesc cadrele. Acum, cu sprijinul financiar din partea Guvernului Elveției, AO „Băștinașii din Strășeni”, creăm un Incubator tehnologic de Afaceri pentru tineri. Ultima Companie, „BauTex Composites”, cu o investiție de peste 18 milioane de dolari în producția de țesături și produse din fibră de sticlă, recent stabilită în Strășeni, tot în acest colegiu își pregătește specialiștii. Un investitor astăzi este esențial pentru modernizarea economiei locale, dar oamenii sunt cei care dau viață unui loc”, a scris primărița.

În același context, Valentina Casian menționează că această instituție pregătește cadre valoroase, care pot aduce plus valoare R. Moldova.

„Tot din această instituție au fost preluați studenți pentru șase luni la practică în Germania. Aceștia au avut și bursa lunară de două ori mai mare decât salariul primarului de Strășeni. Alții șase au fost selectați și își desfășoară practica în Germania începând cu 1 iunie curent. În cadrul Colegiului de Inginerie se află și unicul „Centrul Educațional HAAS” din R. Moldova. Acest centru a fost deschis la 15 noiembrie 2019 și a fost prezentat drept cea mai performantă instituție tehnico-profesională din republică, fiind cea de-a 137-a instituție de acest gen la nivel mondial”, argumentează Valentina Casian.

Primărița consideră că nu trebuie de economisit bani pe educație.

„Ajunge să economisiți pe educație, că vom pierde totul! Ajunge să prioritizați interesul personal, să vă arătați rânzele, căci datorită vouă și altor deopotrivă, republica a degradat. Documentați-vă cu tot ce se întâmplă în această instituție și cu rezultatele. Se investește un milion într-un colegiu, în mare parte surse externe, dar câștigăm prin investițiile de zeci de milioane aduse în localități, prin tinerii pregătiți, care rămân aici, acasă. Colegiul nu este instituția de buzunar a cuiva, este o oportunitate pentru tineri și, în calitate de primar, voi susține dezvoltarea comunității, indiferent dacă își dorește asta sau nu un vreun politician, ministru ori coleg de facultate al dânsului. Lăsați fotoliile, de care v-ați cramponat, se pare că ați nimerit întâmplător acolo, dacă nu faceți diferența. Societatea are nevoie de schimbare ”, a conchis Valentina Casian.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md