12:31:12 05.02.2023
Stiri

Prima persoană condamnată în Transnistria pentru că a criticat războiul Rusiei din Ucraina ar fi încercat să se sinucidă la închisoare. „Promo-LEX” solicită asigurarea accesului unui medic independent în celula lui Pleșcanov

Actualitate 28.11.2022 15:26 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
Prima persoană condamnată în Transnistria pentru că a criticat războiul Rusiei din Ucraina ar fi încercat să se sinucidă la închisoare. „Promo-LEX” solicită asigurarea accesului unui medic independent în celula lui Pleșcanov Promo-LEX


Victor Pleșcanov, bărbatul condamnat la trei ani și două luni de închisoare de către așa-zisele autorități de la Tiraspol pentru că a criticat războiul pornit de ruși în Ucraina, ar fi încercat să se sinucidă zilele trecute în penitenciar.

Anunțul a fost făcut de către Asociația „Promo-LEX”, care face referire la „surse credibile”.

„Promo-LEX” arată că în acest moment nu se știe care ar fi fost starea de sănătate a lui Pleșcanov, deoarece accesul rudelor la el a fost respins.

„Se cunoaște doar faptul că deținutul și-ar fi tăiat venele fiind în detenție solitară. În contextul celor menționate și al îngrijorărilor rudelor despre situația gravă în care s-ar afla Victor Pleșcanov, solicităm autorităților constituționale și misiunilor diplomatice acțiuni urgente pentru elucidarea situației medicale a lui Victor Pleșcanov și a condițiilor în care acesta este deținut; obținerea accesului necondiționat al unui medic independent; continuarea eforturilor pentru eliberarea din detenția arbitrară a lui Victor Pleșcanov; onformarea opiniei publice despre măsurile luate pe acest caz”, solicită asociația specializată în apărarea drepturilor omului.

Amintim că, pe 26 septembrie curent, așa-numita „judecătorie a orașului Tiraspol” l-a „condamnat” într-o ședință închisă, fără respectarea unor garanții procesuale minime, pe Victor Pleșcanov la 3 ani și 2 luni privațiune de libertate, pentru o pretinsă faptă de „incitare la extremism prin Internet”.Pleșcanov a fost condamnat la Tiraspol pentru postări critice pe rețelele sociale la adresa armatei ruse și a administrației de facto.

La 13 octombrie curent, Pleșcanov a fost transferat în instituția privativă de libertate de tip colonie din cadrul închisorii nr. 3 din or. Tiraspol. Pentru că ar fi refuzat munca în detenție, acesta a fost transferat săptămâna trecută, pe un termen de 15 zile, în izolatorul disciplinar din cadrul închisorii, aflat la subsolul instituției, loc de detenție în care condițiile sunt mai proaste, iar persoanele sunt deținute solitar în condiții inumane și degradante, informează Asociația „Promo-LEX”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md