04:18:30 08.12.2023
Stiri

Prim-ministra Gavrilița, ÎNGRIJORATĂ de faptul că Putin trimite în Ucraina cel puțin 300 000 de militari

Actualitate 23.09.2022 15:39 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
Prim-ministra Gavrilița, ÎNGRIJORATĂ de faptul că Putin trimite în Ucraina cel puțin 300 000 de militari


Prim-ministra Natalia Gavrilița este îngrijorată de faptul că cel puțin 300 000 de militari ruși vor fi trimiși să lupte în Ucraina, în urma „mobilizării parțiale” anunțate de președintele rus Vladimir Putin. Totodată, Natalia Gavrilița a precizat că R. Moldova condamnă așa-zisele referendumuri de alipire la Rusia a patru regiuni ocupate din Ucraina: Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

„Ne îngrijorează profund mobilizarea parțială anunțată. Este vorba despre un număr mare de oameni, care ar putea fi trimiși să lupte în Ucraina. Acest lucru ar putea duce la escaladarea războiului, ceea ce reprezintă o tragedie, noi întotdeauna am pledat pentru pace. Totodată, condamn aceste așa-numitele referendumuri în regiunile ocupate și vreau să reiterez susținerea R. Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat astăzi Natalia Gavrilița, după ședința Guvernului.

De asemenea, prim-ministra a condamnat și amenințările lui Putin și Dmitri Medvedev privind posibilitatea de a folosi armele nucleare.

„Îndemnul meu este la calm. Condamn aceste amenințări nucleare. Noi vrem pace, vrem ca războiul să se termine. Vedem consecințele lui asupra noastră, asupra bunăstării oamenilor. În cazul unui asemenea scenariu, există ghiduri pe site-ul IGSU, dar îmi doresc să nu se ajungă la acest scenariu”, a conchis Natalia Gavrilița.

Amintim că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat un decret privind o „mobilizare parțială” în Rusia. Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a afirmatcă „mobilizarea parțială” ar viza 300 000 de militari, în principal cei cu experiență militară recentă şi rezerviștii. Dar numărul real dintr-un ordin semnat de Putin este secret. Un milion de persoane ar urma să fie mobilizate, transmite ziarul independent rus Novaya Gazeta Europe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md