11:58:16 21.04.2021
 
Stiri

Președintele Dodon anunță cheltuieli de MILIOANE de lei pentru RECONSTRUCȚIA capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Ultima reparație a costat 35 000 000 de lei. Oficialul cheamă toate forțele politice la un „marș comun al victoriei”

Social 16.01.2020 15:40 Vizualizări2964 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon anunță cheltuieli de MILIOANE de lei pentru RECONSTRUCȚIA capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Ultima reparație a costat 35 000 000 de lei. Oficialul cheamă toate forțele politice la un „marș comun al victoriei”


Guvernul R. Moldova urmează, la cererea președintelui Igor Dodon, să aloce milioane de lei pentru reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate”. Despre acest lucru a anunțat astăzi șeful statului, în cadrul primei ședințe a grupului de lucru responsabil de „organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a victoriei în marele război pentru apărarea patriei”.

La întrevederea de la Președinție au participat Victor Gaiciuc, ministrul Apărării R. Moldova, Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, Serghei Mișin, consilier prezidențial pentru relații interetnice, și Alexei Petrovici, președintele Comitetului Național „Victoria”.

„Am discutat programul desfășurării acțiunilor de amploare care vor avea loc sub egida președintelui țării. De asemenea, cu susținerea Guvernului R. Moldova, este planificată reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate” din capitală. Totodată, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului spune că la parada de la Moscova, care va avea loc pe Piața Roșie, va participa și garda de onoare din R. Moldova. „Țin să amintesc că, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa personal la evenimentul festiv din capitala rusă. În continuarea dialogului, am examinat planul calendaristic al evenimentelor cu participarea ministerelor și a organizațiilor obștești. În context, vin cu un apel către toți cetățenii țării, forțele politice și organizațiile obștești, indiferent de preferințele lor, să se unească pentru organizarea la 9 Mai, la Chișinău, a unui marș comun al victoriei, după care va avea loc un concert festiv și un grandios spectacol de focuri de artificii”, a mai adăugat Dodon.

Complexului Memorial „Eternitate” a fost reparat capital ultima dată în anul 2006, atunci când președinte era Vladimir Voronin. Atunci guvernarea comunistă a cheltuit peste 35 de milioane de lei din bugetul de stat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md