09:18:01 22.02.2024
Stiri

Premierul României, Nicolae Ciucă, vine la Chișinău

Actualitate 16.03.2023 16:17 Vizualizări1302 Autor: Ziarul National
Premierul României, Nicolae Ciucă, vine la Chișinău


Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, va veni săptămâna viitoare în R. Moldova.

Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în mai multe localități din nordul R. Moldova.

Prim-ministrul Dorin Recean a amintit că, în cadrul vizitei sale recente la București, a convenit cu omologul Nicolae Ciucă asupra detașării în Guvernul de la Chișinău a unor experți în procesul de aderare la UE pentru a consulta instituțiile din R. Moldova înainte de deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Bruxellesul.

Potrivit lui Dorin Recean, în prezent sunt mai mulți experți din România, inclusiv în cabinetul său și în alte instituții publice, care ajută autoritățile din stânga Prutului în procesul de integrare europeană a republicii noastre.

CITIȚI și Premierul Dorin Recean comentează scandalul iscat în jurul inițiativei de a retroceda Mitropoliei Basarabiei un bloc din centrul Chișinăului: „Cel mai important este să avem grijă de acel fond de carte, care nu este acolo în siguranță”

De asemenea, premierul a ținut să sublinieze că România ajută continuu R. Moldova, inclusiv pentru a depăși criza energetică și a dezvolta comunitățile locale.

„Avem această relație privilegiată și ne gândim cum și noi să avem reciprocitate în raport cu Bucureștiul”, punctat Dorin Recean.

Menționăm că prima vizită peste hotare a lui Dorin Recean, după învestirea în funcția de premier, a avut loc în România, pe 1 martie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md