22:11:38 22.03.2023
Stiri

Premierul României, Nicolae Ciucă: „Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care LIMBA ROMÂNĂ primește statutul de limbă oficială în R. Moldova”

Actualitate 17.03.2023 09:58 Vizualizări635 Autor: Ziarul National
Premierul României, Nicolae Ciucă: „Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care LIMBA ROMÂNĂ primește statutul de limbă oficială în R. Moldova”


Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, salută votul din Parlamentul R. Moldova, prin care limbii române i s-a conferit statutul de limbă oficială în stânga Prutului.

„Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chișinău a legii prin care limba română primește statutul de limbă oficială în R. Moldova. Recunoașterea adevărului istoric și științific reconfirmă comunitatea de cultură și limbă de pe cele două maluri ale Prutului”, a scris prim-ministrul României într-o postare pe Facebook.

Oficialul de la București a reafirmat sprijinul pe care România îl acordă necondiționat R. Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei și bunăstarea tuturor cetățenilor săi.

„Pe această cale, reiterez susținerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială și stabilitatea statului vecin”, a punctat Nicolae Ciucă.

CITIȚI și Premierul României, Nicolae Ciucă, vine la Chișinău

Limba română va lua locul „limbii moldovenești”, „limbii oficiale”, „limbii de stat” și „limbii materne” în toată legislația din R. Moldova, inclusiv în Constituția R. Moldova. Proiectul care face dreptate limbii române, reieșind din necesitatea implementării unei hotărâri a Curții Constituționale din anul 2013 care a statuat că limba de stat a R. Moldova este limba română, a fost votat joi, 16 martie, în a doua lectură de către 58 de deputați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md