Premierul Recean și-a desemnat „adjunctul” pe perioada cât va deține portofoliul de ministru al Energiei, după demiterea lui Parlicov: Demersuri pentru a institui stare de urgență în domeniul energetic de la 16 decembrie
Premierul Dorin Recean, care deține portofoliul de ministru al Energiei până la numirea unui înlocuitor pentru Victor Parlicov, demis ieri din funcție, l-a desemnat pe secretarul de stat Constantin Borosan responsabil de coordonarea tuturor proceselor administrativ-organizatorice în cadrul instituției.
Decizia a fost adusă la cunoștință în dimineața zilei de vineri, în cadrul unei ședințe de lucru la Ministerul Energiei, prezidate de Dorin Recean.
CITIȚI și VIDEO // Victor Parlicov îi răspunde premierului Dorin Recean, care l-a demis pentru că nu a asigurat R. Moldova cu gaze naturale ieftine: „Eu consider că am făcut față. Responsabilitatea principală pentru ratarea achizițiilor ține de Energocom”
„Au fost trasate principalele direcții de activitate pentru perioada imediat următoare și pentru pregătirea instituirii stării de urgență în domeniul energetic. Săptămâna viitoare vom veni cu toate demersurile necesare către Comisia pentru Situații Excepționale, Guvern și Parlament pentru a o institui de la 16 decembrie”, a declarat prim-ministrul.
CITIȚI și „Energocom” deschide parantezele privind factorii de decizie care ar fi BLOCAT achiziția de gaze, atunci când prețurile erau avantajoase
Amintim că șeful Guvernului l-a demis joi pe ministrul Energiei, Victor Parlicov, și a solicitat demisia șefului de la SA „Energogom”, Victor Bânzari, și a membrului Consiliului de Observatori de la SA „Moldovagaz”, Sergiu Tofilat, pentru că aceștia fie au blocat, fie nu au acționat pentru a procura gaze la prețuri avantajoase.
CITIȚI și Victor Parlicov pleacă „ușurat” că „nu va mai fi la butoane” pentru a gestiona criza „care devine tot mai reală de la 1 ianuarie”: „Asta nu înseamnă că lumea nu va avea gaze, energie electrică...”
Victor Parlicov a dat vina pe șeful de la „Energocom”, în timp ce instituția a arătat cu degetul spre Ministerul Energiei și „Moldovagaz”.
Guvernul demontează falsurile rusești enunțate la întrevederea lui Krasnoselski cu ambasadorul Rusiei în R. Moldova: „Chișinăul nu a blocat niciodată livrările de gaze naturale pe malul stâng al Nistrului”
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”