04:53:46 02.07.2022
Stiri

Precizările ANSP vizavi de norul de fum de la Cernobîl: „Agenția Internațională pentru Energie Atomică NU a lansat nicio avertizare pentru țările vecine Ucrainei. Nu există risc pe teritoriul R. Moldova”

Actualitate 20.05.2022 19:38 Vizualizări1526 Autor: Ziarul National
Precizările ANSP vizavi de norul de fum de la Cernobîl: „Agenția Internațională pentru Energie Atomică NU a lansat nicio avertizare pentru țările vecine Ucrainei. Nu există risc pe teritoriul R. Moldova”


Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) susține că pe teritoriul R. Moldova nu există vreun risc de sporire a concentrațiilor de radionuclizi sau vreo amenințare pentru sănătatea populației, determinate de norul de fum semnalat în regiunea adiacentă Centralei nucleare de la Cernobîl, produs în urma unui incendiu de vegetație.

„La momentul actual, modificări ale fondul radioactiv la valori ce ar putea depăși concentrațiile maxime admisibile nu sunt înregistrate. Potrivit monitorizărilor, acestea se situează, în ultimele 24 de ore, în domeniul de variaţie al fondului natural caracteristic teritoriului Republicii Moldova, specific acestei perioade. ANSP asigură monitorizarea permanentă a evoluţiei radioactivităţii mediului la nivel național. Menționăm că, până la momentul actual, Agenția Internațională pentru Energie Atomică nu a lansat nicio avertizare pentru țările vecine cu Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al ANSP.

Amintim că același mesaj l-a transmis astăzi și Agenția de Mediu, care efectuează măsurători. Potrivit datelor înregistrate în dimineața zilei de vineri, valorile erau de aproape două ori mai mici decât limita de avertizare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md