07:41:16 24.09.2018
 
Stiri

Povestea DRAMATICĂ a micuței sirene, diferită de desenul Disney. Ce s-a întâmplat cu Ariel

Monden 05.08.2018 18:30 Vizualizări1114 Autor: Ziarul National
Povestea DRAMATICĂ a micuței sirene, diferită de desenul Disney. Ce s-a întâmplat cu Ariel Sursa: digi-film.ro

Ai urmărit animația „Little Mermaid” în copilărie? „Mică Sirenă” a lui Disney este foarte diferită de varianta lui Hans Christian Andersen, deși există și unele părți similare.

Ariel îl zărește pe prinț de departe, pe nava sa, și îl salvează de la înec, după care se îndrăgostește de el. Micuța sirenă o vizitează pe vrăjitoarea mării și, în urma unui târg, își dă vocea în schimbul picioarelor de fată.

În povestea lui Andersen, târgul rămâne același. Ariel poate rămâne om doar dacă își găsește iubirea adevărată, iar prințul se îndrăgostește de ea.

Dacă în film se transformă din nou în sirenă, în poveste ea moare dacă eșuează. În varianta scrisă, după ce este transformată în om, fiecare pas al ei se simte de parcă ar călca pe cioburi de sticlă.

Din păcate, prințul se căsătorește cu o altă fată, despre care crede că l-a salvat de la înec, iar Ariel nu-i poate spune adevărul pentru că este mută. Mai are totuși o șansă să supraviețuiască: dacă îl ucide pe prinț.

Filmul are un final fericit, dar nu și povestea. „Mică Sirenă” refuză să își ucidă marea iubire și se aruncă în apă, transformându-se în spumă de mare, scrie digi-film.ro.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md