00:08:56 26.06.2024
Stiri

Polițistul de frontieră Serghei Muntean, ucis la aeroport în timp ce însoțea un străin căruia i-a fost interzis accesul în R. Moldova, petrecut pe ultimul drum cu ONORURI militare

Actualitate 02.07.2023 12:37 Vizualizări2152 Autor: Ziarul National
Polițistul de frontieră Serghei Muntean, ucis la aeroport în timp ce însoțea un străin căruia i-a fost interzis accesul în R. Moldova, petrecut pe ultimul drum cu ONORURI militare


Polițistul de frontieră Serghei Muntean, împușcat vineri cu propria armă din dotare de către un bărbat de 43 de ani din Tadjikistan, căruia i-a fost interzis accesul în R. Moldova, va fi petrecut marți, 4 iulie, pe ultimul drum cu onoruri militare.

Omul legii, decedat în timp ce-și îndeplinea misiunea de serviciu, va fi înmormântat în satul lui de baștină - Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Acesta activa de 12 ani în cadrul Poliției de Frontieră și la începutul acestui an și-a început serviciul la Aeroportul Internațional Chișinău. Pe 13 octombrie curent urma să împlinească 32 de ani.

,,Un om deosebit, un coleg de nădejde, un polițist de frontieră dedicat profesiei a plecat dintre noi. Multe regrete rămân în urma trecerii la eternitate a eroului nostru, inspector post-mortem Muntean Serghei.

Ofițerul este de baștină din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă. În subdiviziunea de frontieră, aflată în localitatea de baștină, a desfășurat și primele misiuni de control și supraveghere a frontierei de stat, din anul 2011 până la jumătatea anului 2015, ca mai apoi pe parcursul următorilor șapte ani să activeze în cadrul Direcției regionale EST. Ultima sa funcție, deținută de la începutul anului 2023, a fost de subofițer superior al Unității Control al Frontierei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău. În cei 12 ani de serviciu, Serghei Muntean s-a manifestat pozitiv, având multe rezultate marcante", se arată în necrologul Poliției de Frontieră.

Aceeași sursă precizează că astăzi, începând cu ora 18:00, inclusiv pe parcursul zilei de luni (03.07.2023), corpul neînsuflețit va fi depus la RITUS, sala de priveghi nr.4 (mun. Chișinău, str. Doina 193) unde cei ce l-au cunoscut pe Serghei își vor putea lua rămas-bun.

Totodată, marți, 4 iulie, începând cu ora 8:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al polițistului de frontieră va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (mun. Chișinău, str. Petricani 19) unde colegii își vor lua rămas-bun cu onoruri militare.

Tot marți, începând cu ora 12.00, la biserica și cimitirul din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, vor avea loc slujba de înmormântare și ceremonialul de depunere de flori. În aceeași zi, de la ora 11.00, la sediul Direcției regionale EST, orașul Ștefan Vodă, vor fi pregătite microbuze pentru transportarea spre Volintiri a tuturor celor ce vor să fie alături de polițistul Serghei Muntean în ultimul său drum.

Amintim că atacul armat de la aeroport s-a soldat cu doi morți - polițistul de frontieră Serghei Muntean și agentul de pază Igor Ciofu în vârstă de 40 de ani, tată a trei copii. Atacatorul a fost capturat în urma unui schimb de focuri cu oamenii legii și se află în stare inconștiență la spital. Oamenii legii de la aeroport nu știau, la momentul interzicerii accesului acestuia în R. Moldova, că individul fugise din țară lui după ce a răpit un bancher. Dacă va scăpa cu viață, tadjikul va fi judecat pentru omor și riscă detenție pe viață în R. Moldova.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md