FOTO // Poliția anunță că a documentat 33 de participanți la protestul cu circa „3 500 de persoane” al Partidului „Șor”: Huliganism, consum de alcool și fumat în locurile publice


Poliția anunță că la protestul de duminică al Partidului „Șor” au participat „în jur de 3 500 de persoane”, iar 33 de participanți au fost documentați pentru pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism.
„De la începutul protestului au fost atestate provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind forțat cordonul Poliției, iar protestatarii au aplicat forța fizică asupra oamenilor legii. Totodată, cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele. Aceste acțiuni au fost ghidate de organizatorii protestului, care nu s-au conformat cerințelor și au admis acțiuni contrar regulilor stabilite anterior, care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.
Oamenii legii mai acuză organizatorii că au manifestat din nou „o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine”.
„Atenționăm organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari. Pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, aceștia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal”, amintește Poliția, cerând protestatarilor să se conformeze restricțiilor impuse de autorități, să nu instige la„ agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”.
Menționăm că Partidul „Șor” a organizat duminică, 23 octombrie, un nou protest în centrul Chișinăului și s-au oprit în fața Procuraturii Generale unde au instalat mai multe corturi. Aceștia au anunțat crearea unui „guvern din umbră”, un așa-zis „tribunal al poporului” și un „scut al poporului", ultimul urmând să „supravegheze ordinea publică, să împiedice implicarea republicii într-un război, să nu admită renunțarea la statutul de neutralitate și aderarea republicii la blocuri militare”. De asemenea, protestatarii au cerut alegeri anticipate și cercetarea penală a actualei conduceri a R. Moldova.













































































