03:20:58 21.07.2024
Stiri

Permisele de conducere din R. Moldova ar putea fi recunoscute și în Spania: Acord, semnat de miniștrii de Interne de la Chișinău și Madrid

Actualitate 18.04.2024 11:45 Vizualizări2233 Autor: Ziarul National
Permisele de conducere din R. Moldova ar putea fi recunoscute și în Spania: Acord, semnat de miniștrii de Interne de la Chișinău și Madrid


Miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska, au semnat astăzi la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere.

Astfel, Spania ar putea deveni al cincilea stat în care permisele de conducere din R. Moldova vor fi recunoscute, după Italia, Letonia, Israel și Turcia.

„Acordul de conversiune a permiselor de conducere este foarte important pentru conducătorii auto ai ambelor state. Noi avem peste 18 000 de cetățeni ai R. Moldova care sunt permanent pe teritoriul Regatului Spaniei, care trăiesc, învață, contribuie. La insistența și în beneficiul acestor cetățeni, Guvernul R. Moldova a negociat, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne, acest acord de conversiune a permiselor de conducere”, a declarat ministrul Adrian Efros.

De asemenea, ministrul de la Chișinău i-a mulțumit omologului său de la Madrid pentru donația generoasă de echipamente oferită Poliției Naționale.

Delegația Spaniei a adus la Chișinău tablete, monitoare, 240 de camere de corp, stații speciale etc., în valoare de aproape un milion de euro.Potrivit ministrului spaniol, Fernando Grande-Marlaska, echipamentele reprezintă „o nouă exigență” în combaterea criminalității și vor ajuta oamenii legii să devină mai eficienți.

Lilian Carabeț, șeful adjunct al Poliției Naționale, a adăugat că echipamentele donate de Regatul Spaniei vor juca un rol esențial la îmbunătățirea capacităților operaționale și de constatare a probelor, dar și în ceea ce privește respectarea drepturilor omului, garantând corectitudinea acțiunilor oamenilor legii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md