16:54:49 29.11.2023
Stiri

Perchezițiile de la casa din Brașov, confirmate de Boris Gîlca: „Au fost găsite doar documente”

Actualitate 27.09.2023 09:07 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
Perchezițiile de la casa din Brașov, confirmate de Boris Gîlca: „Au fost găsite doar documente” Facebook


Fostul șef al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlca, cercetat penal într-un dosar care vizează delapidarea mijloacelor din fonduri externe destinate refugiaților din Ucraina, confirmă perchezițiile efectuate de procurorii Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România la imobilul pe care îl deține în Predeal.

Într-o reacție publicată pe pagina sa de Facebook, Gîlca susține că e vorba despre o casă în construcție, pe jumătate gata, iar procurorii ar fi găsit acolo, în cadrul perchezițiilor efectuate pe 12 septembrie curent, „doar documente: acestea fiind 7 file cu schița construcției și schema instalațiilor electrice”.

CITIȚI și Casa din Predeal a lui Boris Gîlcă, percheziționată de DNA. Dosarul privește delapidarea de fonduri europene destinate refugiaților din Ucraina

Potrivit lui Gîlca, acest imobil a început să fie construit în anul 2017, dar acum este conservată, fiindcă de patru ani nu au mai fost efectuate lucrări.

„Construcția a început în baza unui credit mare, contractat în 2017 și trecut în declarația de avere”, explică Gîlca.

Fostul șef al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău, care și-a dat demisia din funcția publică în luna mai curent după ce a fost reținut în dosarul amintit, se declară nevinovat: „Cu toată certitudinea, am fost și sunt corect, iar pe pretinsa învinuire mă declar (și sunt) nevinovat”.

Amintim că angajații Centrului Național Anticorupție au operat în luna mai 24 de percheziții la mai multe adrese, inclusiv la sediul Centrului de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău, str. Studenților 7/5, care era administrat de direcția condusă de Gîlca. De asemenea, organele de drept au descins cu percheziții în unele garaje și depozite, unde au fost depistate bunurile destinate refugiaților - produse alimentare și nealimentare, electrocasnice mari și mici, obiecte de mobilier, lenjerie de pat etc. în proporții considerabile.

Toate aceste bunuri au fost cumpărate din fonduri externe pentru refugiați, iar unii angajați le-ar fi furat. Unele bunuri ar fi fost găsite acasă la Boris Gîlca.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md