Pașii de după obținerea statutului de țară-candidată pentru aderare la UE de către R. Moldova: „Toate reformele vizează consolidarea instituțiilor de stat, întărirea economiei, reforma justiției și combaterea corupției”


Modalitățile de implementare a pașilor necesari de urmat după obținerea statutului de țară-candidată pentru aderare la Uniunea Europeană de către R. Moldova au fost abordate la începutul săptămânii curente la Bruxelles de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea de la Comisia Europeană.
„Avem deja un prim proiect al modului cum vedem noi implementarea acestor acțiuni, urmând în următoarele săptămâni să avem mai multe detalii coordonate cu partenerii europeni privind indicatorii în baza cărora Comisia va evalua nivelul de realizare, perioada de monitorizare și metodologia de evaluare, precum și convenirea etapelor ce urmează ulterior realizării pașilor respectivi”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.
Aceeași sursă a precizat că este vorba despre reforme menite să contribuie la dezvoltarea R. Moldova.
„Toate reformele propuse vizează consolidarea instituțiilor de stat, întărirea economiei, reforma justiției și sporirea capacităților instituțiilor care trebuie să combată corupția”, a conchis șeful diplomației de la Chișinău.
Amintim că R. Moldova a primit pe 23 iunie curent statutul de țară-camndidată pentru aderare la UE, alături de Ucraina.









































































