00:30:48 08.10.2022
Stiri

Pașapoarte mai IEFTINE și fără niciun fel de restricții. Costul pentru perfectarea unui pașaport a scăzut cu 200 de lei. Actul poate fi livrat la DOMICILIU

Actualitate 15.08.2022 15:43 Vizualizări1833 Autor: Ziarul National
Pașapoarte mai IEFTINE și fără niciun fel de restricții. Costul pentru perfectarea unui pașaport a scăzut cu 200 de lei. Actul poate fi livrat la DOMICILIU viza.md


Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că, începând de astăzi, 15 august 2022, toți cetățenii R. Moldova își pot perfecta pașapoartele fără restricții și fără a prezenta documente confirmative, în cazul în care comandă este în regim de urgență. Totodată, ASP menționează că, începând cu 1 august 2022, tariful la perfectarea pașaportului în termen de 20 de zile lucrătoare a scăzut de la 850 la 650 de lei.

Cetățenii R. Moldova pot să-şi perfecteze două pașapoarte concomitent sau să solicite al doilea act, chiar dacă au deja unul valabil. Restricțiile privind eliberarea pașapoartelor au fost anulate în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 8 august curent.

Potrivit legislației în vigoare, cetățenii R. Moldova își pot perfecta pașaportul la orice centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședință, atât în baza programărilor prealabile, cât și conform principiului rândului viu.

Prin intermediul serviciului MDelivery, cetățenii pot solicita livrarea pașapoartelor la domiciliu atât în republică, cât și peste hotare. Livrarea MDelivery este disponibilă pentru pașapoartele solicitate în termen de 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost, doar la solicitarea beneficiarului. În prezent, MDelivery are integrați cinci furnizori de servicii poștale, care asigură livrarea documentelor atât la nivel național, cât și internațional: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier și DHL.

Procedura solicitării livrării MDelivery este simplă și se face la sediul centrului multifuncțional. La depunerea cererii pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova, solicitantul va fi întrebat dacă dorește sau nu să-i fie livrat documentul la domiciliu. În cazul în care răspunsul este pozitiv, cetățeanul urmează să-i comunice operatorului de la ghișeu numărul de telefon, e-mail şi adresa de livrare, va achita tariful documentului solicitat şi al livrării. După finisarea depunerii comenzii electronice de livrare, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: mdelivery.gov.md.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Cumpanici Igor 15.08.2022 18:01

Doresc să fac pașaport pirometric varog frumos sunt invalid de cradul 2 de copilărie

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md