10:26:13 22.02.2024
Stiri

Parteneriat pentru PACE: Experţi internaționali ai Programului NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare, consultări la Ministerul Apărării de la Chișinău

Actualitate 29.09.2022 11:33 Vizualizări745 Autor: Ziarul National
Parteneriat pentru PACE: Experţi internaționali ai Programului NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare, consultări la Ministerul Apărării de la Chișinău Ministerul Apărării


O echipă de experţi internaționali ai Programului de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare (Building Integrity Programme — BI), oferit de NATO în cadrul Parteneriatului pentru Pace, desfășoară în prezent conultări bilaterale la Ministerul Apărăii de la Chișinău.

Vizita are scopul de a ajuta la realizarea procesului de autoevaluare a consolidării integrității în instituția de apărare a R. Moldova.

Programul se înscrie în şirul instrumentelor și inițiativelor NATO ce vizează facilitarea înţelegerii riscurilor de corupţie, precum şi identificarea acţiunilor în vederea consolidării integrităţii, creşterii transparenţei şi îmbunătăţirii responsabilităţii în sectorul de apărare şi securitate. Programul oferă o diagnosticare a nivelului corupţiei în instituţia de apărare, precum şi posibilele acţiuni practice de prevenire şi îmbunătăţire a măsurilor anticorupţie în cadrul entităţii publice, arată ministerul într-un comunicat de presă.

La ședințele de lucru au participat specialiști în domeniul integrității instituționale din subdiviziunile Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale, precum și reprezentanți ai societății civile, fiind analizat Raportul de evaluare elaborat cu suportul experților internaționali în baza chestionarului de autoevaluare completat de Ministerul Apărării.

Implementarea Programului de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare reprezintă un angajament asumat de către Republica Moldova, inclus în instrumentele de cooperare şi anume: Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova — NATO, Procesul de Planificare şi Revizuire a Parteneriatului şi Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, precum și Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei Naţionale de Apărare pentru anii 2018 - 2022.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md