07:11:07 24.05.2024
Stiri

Orașul înghițit de troiene la sfârșitul lunii martie 2024. Unde a nins ca în copilărie, e peisaj de iarnă adevărată

Actualitate 29.03.2024 07:30 Vizualizări1930 Autor: Ziarul National
Orașul înghițit de troiene la sfârșitul lunii martie 2024. Unde a nins ca în copilărie, e peisaj de iarnă adevărată


Admnistratorii Jurnalului de vreme au făcut publice, miercuri, 27 martie 2024, imagini cu un oraș înghițit de troiene la sfârșitul primei luni de primăvară. A nins ca în copilărie, fulgii de zăpadă așternându-se în pături dense. Peisajul a stârnit fascinația turiștilor, dar nu numai.

În cel mai înalt punct a văii Leventina, delimitată la nord de lanțul masivului Gotthard cu Pizzo Rotondo și la sud de masivul Cristallina, a nins ca în povești. Peisajele și fotografiile făcute de localnici și publicate pe diverse pagini de internet au făcut înconjurul lumii.

„Elveția, Bedretto, 27 martie – informatii primite pe WhatsApp Meteoplus”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook Jurnal de vreme, în descrierea a patru fotografii din orașul amintit, ce pot fi vizualizate în galeria acestui material.

Timp de sute de ani, orașul Bedretto a fost o zonă virgină, în care creșteau doar vite. Locuitorii nu au putut să-și câștige pâinea aici, din cauza reliefului și a spațiului în care era localizată unitatea administrativ-teritorială. Astăzi însă, zona este mai mereu vizitată de turiștii.

În timpul iernii, Bedretto este un paradis pentru persoanele pasionate de sporturi de iarnă. De asemenea, Cristallina rămâne punctul culminant pentru excursiile lungi. În Airolo, schiorii vor găsi o zonă de schi cu lifturi moderne și zăpadă garantată. În Cioss Prato există un mic telescaun, în timp ce în Bedretto se află un centru pentru schi clasic și skating.

Peisajele înzăpezite și liniștite sunt ceva obișnuit în timpul sezonului rece. Nimeni nu se aștepta ca, în circumstanțele meteorologile actuale, când vremea pare să o fi luat razna, iarna să revină în teritoriu. A nins ca în povești în orașul elvețian, potrivit unui anunț făcut de meteorologii Meteoplus.

Administratorii Jurnalului de vreme, pagină de Facebook apreciată de cei interesați de evoluția condițiilor meteorologice la nivel local și nu numai, au făcut publice imagini neașteptate cu orașul elvețian, acoperit în straturi dense de nea.

În sezonul cald, Bedretto este o zonă perfectă pentru drumeții și ciclism montan. În apropiere de Airolo sunt două trasee panoramice cu priveliști impresionante asupra masivului Gotthard: traseul „Alto del Tremorgio” (de-a lungul văii Leventina) și „Strada degli Alpi” (în Bedretto).

Ambele trasee încep pe muntele Pescium, la care se poate ajunge cu telecabina din Airolo. Strada degli Alpi este foarte bine cotată de către bicicliștii montani experți.

Punctul culminant al unui sejur în Bedretto este minunata drumeție de-a lungul traseului ce trece prin pasul Cristallina în valea Bavona, printr-un peisaj alpin înalt magnific, dar arid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md