18:41:41 14.08.2018
 
Stiri

OPERAŢIUNE // Muniţii de luptă, vândute ILEGAL în R. Moldova

Social 28.02.2015 15:42 Vizualizări1040 Autor: Ziarul National
OPERAŢIUNE // Muniţii de luptă, vândute ILEGAL în R. Moldova igp.gov.md

O grupare constituită din mai mulţi locuitori ai satului Mihailovca, raionul Sângerei, este bănuită de comercializarea ilegală a muniţiilor de luptă pe teritoriul R. Moldova.

Inspectoratul de Poliţie Bălţi a documentat activitatea infracţională a acestora în perioada decembrie 2013 - februarie 2015.

Astfel, în luna mai 2014, prin intermediul unui ofiţer sub acoperire, au fost procurate de la conducătorul grupării, un bărbat de 56 de ani din satul Mihailovca două mine antitanc de model M-56 contra sumei de 500 de dolari.

Recent, oamenii legii au efectuat o percheziţie la domiciliul aceleiaşi persoane şi a depistat un lot de muniţii de luptă deţinute ilegal: un pistol de model Baikal 442; 163 cartuşe de luptă, un cartuş (rachetă) de dare a semnalului, o ştampilă cu stemă de stat cu inscripţia ,,Primăria satului Mihailovca, raionul Sângerei Republica Moldova”.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru „purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor”, iar cei vizaţi riscă să facă închisoare de la 2 la 7 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md