05:34:50 02.07.2022
Stiri

OMS a donat R. Moldova un NOU LOT de medicamente în valoare de un MILION de dolari

Actualitate 21.06.2022 09:53 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
OMS a donat R. Moldova un NOU LOT de medicamente în valoare de un MILION de dolari


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a donat Ministerului Sănătății un nou lot de medicamente, consumabile medicale și dezinfectante destinate gestionării crizei refugiaților din Ucraina și pandemiei COVID-19.

Lotul donat conține 200 de mii de sticle cu soluție pentru igiena mâinilor, 770 de kg de medicamente, consumabile medicale și 900 de fiole de Tocilizumab – medicament sub formă de produs injectabil utilizat în tratamentul COVID-19, dar și a artritei reumatoide și juvenile, precum și un kit pentru tratamentul malariei.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că, datorită asistenței internaționale, inclusiv suportului OMS, a fost posibilă fortificarea capacităților instituțiilor medicale din R. Moldova, care acordă asistență pacienților infectați cu COVID-19 și persoanelor refugiate.

„Suportul continuu al OMS pentru Republica Moldova se manifestă prin asistență tehnică, expertiză, dar și donații, conform necesităților Ministerului Sănătății. Suntem alături de sistemul național de sănătate și de lucrătorii medicali, care au nevoie în continuare de echipamente personale de protecție și echipamente performante pentru a-și face munca în condiții sigure și la cel mai înalt nivel”, a afirmat Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova.

Menționăm că, în perioada anilor 2020 - 2021, Organizația Mondială a Sănătății, împreună cu toți partenerii săi, Uniunea Europeană, USAID, guvernele Germaniei, Elveției, Canadei, Norvegiei și Austriei, a procurat echipamente și consumabile medicale în valoare de circa 8,4 milioane de dolari și le-a donat R. Moldova. Datorită acestui sprijin, au fost îmbunătățite capacitățile naționale de laborator, supravegherea epidemiologică, managementul clinic, prevenirrea și controlul infecțiilor în R. Moldova. Cele zece laboratoare din rețeaua națională și laboratorul de referință din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost utilate, datorită suportului OMS și USAID Moldova, cu reagenți și consumabile, frigidere, distilatoare și autoclave, echipamente IT. Totodată, cu suportul Uniunii Europene a fost procurat cel mai performant secvențiator al genomului la SARS-CoV-2.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md