00:37:32 24.06.2024
Stiri

Ofițerii CNA au descins la ANRE, după ce un angajat ar fi acționat în interesul unui agent economic care importă combustibil: Reacția ANRE

Actualitate 24.05.2024 13:08 Vizualizări1836 Autor: Ziarul National
Ofițerii CNA au descins la ANRE, după ce un angajat ar fi acționat în interesul unui agent economic care importă combustibil: Reacția ANRE


Consultantul Secției Licențiere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) este cercetat penal pentru trafic de influență, după ce ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat astăzi percheziții în biroul angajatului ANRE de unde au ridicat corespondența purtată de acesta cu reprezentatul agentului economic, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Potrivit oamenilor legii, angajatul ANRE ar fi exercitat influență asupra unor membri ai comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că va conlucra cu CNA și va oferi toate informațiile relevante acestui cazului investigat.

„Angajatul vizat a manifestat cooperare cu organul de drept și în următoarele zile se va prezinta la CNA pentru ulterioarele proceduri procesuale”, transmite ANRE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md