13:05:42 05.02.2023
Stiri

OFICIAL // Sub acoperirea mișcării „ANTIFA REZIST” se pregăteau acțiuni diversioniste în R. Moldova. Vezi cine sunt cei implicați

Social 26.11.2014 12:33 Vizualizări6903 Autor: Stela Mihailovici
OFICIAL // Sub acoperirea mișcării „ANTIFA REZIST” se  pregăteau acțiuni diversioniste în R. Moldova.  Vezi cine sunt cei implicați


Organele de forță confirmă prin probe că în R. Moldova erau pregătite acţiuni de destabilizare a situației după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, care reprezintă un pericol grav la adresa securităţii naţionale.

În timpul unor percheziții organizate astăzi în mai multe locații din Chișinău, Ialoveni, Bălți și Soroca, polițiștii au găsit arme și muniții: aruncătoare de grenade de model „MYXA”, grenade de ofensivă de model RGD 5, cutii cu trotil cu detonatoare de la distanță, pistoale automate şi pistoale cu amortizor, cartuşe de diverse calibre în cantităţi enorme şi mai mult de 100 de sticle cu substanțe inflamabile de model „Coctail MOLOTOV”, dar și scheme ale planurilor generale ale construcţiilor mai multor instituţii de stat, printre care: Comisia Electorală Centrală, Compania publică „Teleradio-Moldova”, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne.

În plus, au fost ridicate sume mari de bani, sute de mii de lei și bancnote rusești ștampilate de o instituție bancară. Oamenii legii urmează să investigheze cum au fost transmise mijloacele financiare.

Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a explicat care era schema după care acționa organizația „Antifa”. „Membrii racolau tineri din cadrul instituțiilor de învățământ. Aceștia erau chemați să încleie foi volante pentru a câștiga bani, iar ulterior, cei care psihologic erau gata la ceva mai mult erau racolați de „Antifa”. Este bănuit și un profesor din cadrul unei instituții de învățământ care identifica tinerii”, a precizat polițistul.

Organizația extremistă a racolat și un militar care avea acces la mai multe informații, dar și la muniții. „Unitatea militară în care era înrolat acesta se află la doar un kilometru de televiziunea publică”, a adăugat Cavcaliuc.

Un aspect foarte important, constatat în cadrul urmăririi penale, îl constituie faptul că, în cadrul organizaţiei criminale sub acoperirea mişcării „ANTIFA REZIST”, erau implicaţi atât cetăţeni ai R. Moldova, cât şi cetăţeni ai statelor străine. E vorba de membri identificaţi ai structurilor extremiste şi grupărilor criminale armate din străinătate, cu experienţă semnificativă în acţiuni radical-militare, conflicte violente armate în condiţii de stradă, activităţi diversioniste şi sabotaj. O parte semnificativă din adepţii organizaţiei au fost angajaţi plenar în acţiuni radical-extremiste în Ucraina, ţările Orientului Mijlociu şi Africa de Nord, mai susțin organele de drept.

În prezent, 15 persoane sunt suspectate de crearea unei organizații criminale pe teritoriul R. Moldova și riscă să ajungă după gratii pentru o perioadă de la opt la 15 ani.

Acțiunile organizației erau monitorizate din primăvara anului curent, iar pentru a colecta probe, inclusiv înregistrări audio, oamenii legii au infiltrat o persoană de încredere în interiorul organizației.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md