03:54:32 29.01.2023
Stiri

O primărie din România a contribuit la construcția apeductului dintr-un sat din R. Moldova: Obiectivul, dat în exploatare în prezența spicherului Grosu

Actualitate 25.11.2022 12:29 Vizualizări728 Autor: Ziarul National
O primărie din România a contribuit la construcția apeductului dintr-un sat din R. Moldova: Obiectivul, dat în exploatare în prezența spicherului Grosu


Locuitorii din comuna Ghelăuza, raionul Strășeni, au acces la apă potabilă, datorită apeductului dat astăzi în exploatare după șapte ani de când a început a fi construit.

Construcția apeductului a costat 7,6 milioane de lei, 85 la sută din bugetul proiectului fiind alocat sub formă de grant din Fondul Ecologic Național.

Restul sumei a fost acoperită din donațiile cetățenilor, bugetul local al Primăriei Ghelăuza, al Primăriei Măgura Ilvei, Bistrița Năsăud din România, dar și din bugetul Consiliului Raional Strășeni.

În rezultat, aproximativ 700 de gospodării au acces la apă potabilă.

Prezent la darea în exploatare a obiectivului, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a felicitat pe locuitorii din Ghelăuza pentru faptul că, datorită apeductului, vor avea acces la apă potabilă, iar pompierii - la o sursă ce îi va ajuta să intervină mai rapid în situațiile de risc.

„Este important că s-a reușit această realizare, pentru că este vorba despre sănătate și confort. Ne dorim să implementăm mai multe proiecte, iar pentru asta trebuie să fim uniți și să fie pace”, a menționat spicherul Igor Grosu.

La eveniment a participat și președintele Comisiei securitate națională, apărare și familie, Lilian Carp. „Omul sfințește locul, iar voi ați făcut totul împreună. Știu că, pe lângă acest apeduct, mai sunt și alte proiecte în localitate, cum ar fi iluminatul stradal sau reparația drumurilor”, a adăugat deputatul, care este originar din raionul Strășeni.

Construcția apeductului din comuna Ghelăuza a început în anul 2015.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md