05:21:48 16.04.2024
Stiri

O pauză de cafea cât un sfârșit de război

Actualitate 17.12.2023 11:54 Vizualizări1509 Autor: Ziarul National
O pauză de cafea cât un sfârșit de război


Trustia, elegii politikoase

Victor Orban a dezamăgit crunt când a preferat să-și ia o pauză de cafea, în loc să voteze împotriva începerii negocierilor UE cu Ucraina și Republica Moldova. După ce a tot zis categoric Niet, fericind toată lumea rusă (russkimir) de la Putin la Bladibostok, urmașul lui Atilla a cedat subit, lamentabil, ca rubla în fața dolarului, atunci când Olaf Scholz l-a trimis să se plimbe. Acum, Orban se laudă că-i va pune piedici Ucrainei ori de câte ori va dori, la fiecare capitol de negociere, dar cine să-l mai creadă, dacă a clacat în momentul decisiv - lingura e necesară când mănânci ciorbă, nu când bei votcă, rușii au văzut deja că nu Putin, ci Scholz comandă în UE.

Ucraina și Republica Moldova nu sunt pregătite de negocieri, ele au fost votate în ciuda Rusiei, s-a lamentat Kremlinul: „Este o decizie care poate destabiliza Uniunea Europeană. Nici Ucraina și nici Republica Moldova nu îndeplinesc criteriile, iar negocierile pot dura ani și decenii”. Corespunzător, au fost schimbate instrucțiunile dodonilor: „Nu vă grăbiți să vă bucurați! Și ce dacă au început negocierile, Turcia negociază de un sfert de secol...”

Orban i-a dezamăgit și pe unii lideri proeuropeni care ar fi preferat ca negocierile dintre Republica Moldova și UE să înceapă exact în momentul când ei vor veni la putere. În loc să se bucure, să-i felicite pe molotoveni, ei arată triști și le vorbesc despre cât de greu le va fi în etapa următoare.

Dar cel mai mult suferă babele oarbe, pe care le cheamă Vanga și bărbații oacheși, pe care îi cheamă Nostradamus, ei preziseseră un eșec catastrofal pentru guvernare. Când, însă, Consiliul European a ignorat previziunile lor și a decis începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova, unul dintre ei s-a răsucit și a spus că Dumnezeu a fost moldovean.

Acum stau și mă gândesc: dar poate Dumnezeu a fost român?

Al vostru lubrefiant, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md